Hur man kan manipulera ett mikroskop PPT

April 29

Hur man kan manipulera ett mikroskop PPT


Du kan skapa Microsoft PowerPoint-presentationer med hjälp av ett mikroskop som har en USB-port och kan ta digitala stillbilder samt digital video. I denna typ av presentation, kan ditt klassrum publik visa bilder och prover på en projektor istället för att titta på dem genom mikroskop. Detta förfarande är praktiskt när du använder presentations diabilder bilder eller videoklipp för föreläsningar, frågesporter och tester.

Instruktioner

1 Anslut din dator till USB-porten på mikroskop. Dessutom måste du ha projektorn ansluten till datorn också. Slå på all utrustning.

2 Placera ett objektglas på scenen av mikroskopet. Fokus bilden efter behov genom att visa bilden genom mikroskopet linsen.

3 Öppna upp ditt mikroskop programvara på din dator. Ta bilden av bilden eller spela in ett videoklipp. Spara bilden eller videoklippet.

4 Öppna Microsoft PowerPoint-programmet. Skapa en ny presentation. Microsoft erbjuder mallar direkt i programmet eller på nätet. Välj en mall för presentationen. Att välja ett online-mall, välj alternativet för online mallar. Detta tar dig direkt till Microsofts online mallar om du är ansluten till Internet.

5 Lägg i sparade bilder eller videoklipp genom att välja "Infoga" på PowerPoint-menyn. Klicka på "File". Bläddra filen och välj lämpliga filer. Bilderna eller videoklipp kommer automatiskt att infogas i bilden.

6 Skapa text med textrutor, eller ändra position eller storlek på bilderna efter behov med hjälp av dra pilarna på PowerPoint.

7 Ändra utformningen av din PowerPoint-presentation med hjälp av "Design" -fliken. Det finns flera design färger att välja mellan. Välj den design som du vill.

8 Spela upp ett ljud med bilden eller videoklippet. Sätt in ljud i bilden med hjälp av "Infoga" -knappen. En meddelanderuta visas, där du uppmanas att ange när du vill att ljudet ska visas på bilden. Du kan ange ljudet för att spela för hela presentationen, eller du kan tilldela ett annat ljud för varje enskild bild.

9 Visa ett objektglas video som du har spelat in på helskärm i presentationen. Sätt videon. Högerklicka på filmen objektet på PowerPoint och klicka på "Redigera filmobjektet." Välj "Zoom" till helskärm.

10 Skräddarsy objektglas för att skapa en animation. Till exempel, om du har bilder med olika cellsteg, kan du använda åtgärdsfönstret Anpassad animering för att visa ordningen av cellsteg. Sätt dina mikroskop bilder i PowerPoint. Gå till "Anpassad animering" åtgärdsfönstret. Tilldela antalet till bilderna i den ordning du vill visa dem. Tilldela en tid till varje animation samt. Varje bild visas då i rätt ordning och vid den tid som anges.

11 Spara presentationen. Välj "Visa presentation" på PowerPoint-menyn.