Massachusetts State Auto Inspektion Krav

November 24

Massachusetts State Auto Inspektion Krav


Delstaten Massachusetts kräver att bilar som är registrerade i den staten inspekteras en gång om året för att säkerställa att de uppfyller federala luftföroreningsnormer för utsläpp av växthusgaser som koldioxid och kväveoxider, samt cancerframkallande ämnen såsom acetaldehyd och bensen . Den årliga inspektionen innefattar även en kontroll av säkerhetsfunktioner såsom vindrutetorkare och strålkastare. Massachusetts förare tar sina bilar till statligt utsedda kontrollstationer där de betalar en liten avgift för att få det kontrollerade fordonet. En bil som passerar inspektion får en daterad klistermärke på vindrutan som bekräftar bilen uppfyller statliga normer.

visuell översikt

Det första statligt licensierade inspektör gör är att inspektera bilen visuellt för problem som läckande bensin som kan äventyra inspektör eller allmänheten. Om en inspektör finner ett sådant tillstånd, måste den repareras innan inspektionen kan gå framåt. Vid denna tidpunkt inspektören ber också att se registreringen kontrollerar fordonets identifieringsnummer och ser till att registreringsskylten dekal är up-to-date.

Strålningstest

I USA, utsläpp från transporter är den största bidragsgivaren till problemet med växthusgaser, som orsakar den globala uppvärmningen genom att fånga värme i jordens atmosfär. Massachusetts genomför utsläppsprovning för att säkerställa att bilmotorer kör så rent som de borde vara. Årsmodell 1996 och nyare personbilar ges ombord diagnostiska tester då teknikern ansluter bilens färddator till en analysator, som kontrollerar flera olika system, inklusive utsläppen. Testet kontrollerar för diagnostiska felkoder som tyder på att en del av avgasreningssystem, såsom katalysator eller Gas Recirculation ventiler, fungerar inte korrekt.

säkerhets~~POS=TRUNC

Under säkerhetstestet, vilket vanligtvis tar ca 12 minuter, ser inspektören för eller tester: parkeringsbromsen och färdbroms; avgassystemets ljuddämpare och färgen på röken som kommer ut ur avgasröret; styrning och fjädring (ratt, fjädring, fjädrar, stötdämpare); horn; fönster och vindrutetorkare; backspegel och andra speglar; strålkastare, bakljus, bromsljus och reflektorer; däck och hjul; bilens ram, stötfångare, fendrar, golv kokkärl och bränsletanken; fordonshöjd; säkerhetsbälten; krockkuddar och tanklocket.

Om bilarna misslyckas

En bil som inte passera inspektion i Massachusetts får ett avslag klistermärke. Ägaren har 60 dagar att reparera bilen och få den testas igen för att få en up-to-date inspektion klistermärke. Under vissa omständigheter kan en ägare beviljas ett undantag för den del av utsläppsprovningen. Undantag beviljas inte för säkerhetsöverträdelser. Om bilen inte inspektion och ägaren anser att det borde ha gått, kan han begära att register av motorfordon utreda och har bilen genomgår en annan, "utmaning" inspektion.