Vanliga problem med Lotus Esprit

April 24

Lotus Esprit är en sportbil som först utvecklades i Storbritannien. Nya utgåvor av bilen tillverkades mellan 1976 och 2004. Som vanligt i bilindustrin använde Lotus delar från andra bilar på sina modeller för att spara produktionskostnader. Detta och andra avvikelser har bidragit till bilen har många men inte kritiska problem.

Underblåser Lotus Esprit

Esprits har två små bränsletankar belägna på vardera sidan av motorutrymmet. Tankarna är förbundna med ett rör. Det finns också gasskärmar på båda sidor av bilen, vilket innebär att du kan fylla upp bilen från båda sidor. Ännu bekvämligheten slutar där som diametern hos röret är lite för liten och påfyllningsröret inte är vinklad perfekt. Detta gör att fylla upp bilen en tidskrävande strävan oavsett vilken sida du väljer att fylla på. Ett sätt att minska tiden tankning är att hålla båda gasskärmar öppen. Detta gör det möjligt för luft att försvinna snabbare då bränslet tar dess plats i tanken.

horn Issues

Ett problem rapporterats i vissa Lotus Esprits innebär hornet. Konsumenterna rapporterade höra ett ljud som lät som en ko stönande eller beklaga. Detta problem är inte så komplicerat att fixa förutsatt att du kan komma till de faktiska delar som behöver tenderar. Hornet är tillverkat av två trumpeter och en luftkompressor och slangen som förbinder dem. Det konstiga ko-liknande buller beror på ett problem med trumpeterna. De är inte direkt ansluten till luftkompressorn. Det sätt på vilket lufttrycket delas upp mellan de båda hornen och inte i balans skapade den sorgliga ko buller i första hand.

Svårighet med växlingar

Människor har också klagat över att ha problem växling, särskilt i varmare klimat. I varmt väder förare märker växlarna blir svårt om inte omöjligt att engagera sig. Slangen av bilarna är den skyldige på detta. Slangen runt kopplingen linje tenderar att mjukna i varmare väder, vilket motverkar transmissionsolja som absorberas in i röret. Detta förhindrar att kopplingen från helt byta redskap. Därför kopplingen aldrig helt frikopplad från den tidigare kopplingen som sätter bilen mellan växlarna. En lösning för detta är att ha slangen i och runt kugghjulen ersatts med en stål-flätad ett.