LCD-TV Repair FAQ

January 23

LCD-TV Repair FAQ


LCD-TV använder en flytande panel crystal display för att styra färg och bild. Denna panel fällor en kristallsubstrat i vätska som ändras baserat på elektrisk ström. Eftersom den nuvarande förändringar, kristallerna förändras, vilket gör att ljuset som lyser igenom dem för att ändra färger. LCD-skärmar kan göras mycket tunn och har en längre livslängd än andra alternativ, men de kan utvecklingsproblem.

Har en tom skärm menar min LCD-panelen har misslyckats?

LCD-paneler kan inte dö och gå svart vägen andra TV-apparater kan. LCD-panelen själv producerar inget ljus: Det beror på någon typ av bakgrundsbelysning, vanligen LED-lampor för att lysa igenom det. Om skärmen blir tom, har du förmodligen problem med din bakgrundsbelysning. LCD panel är förmodligen fortfarande funktionella, vilket sparar en mycket dyr reparation.

Kan en sprucken LCD-skärm repareras?

Sprickor uppstår när LCD-panelen själv bryter, oftast på grund av påverkan. Detta är inte ett problem som kan repareras. Sprickan kommer att fortsätta att växa, och panelen kommer att "läcka" störa färg och sprider sig över hela skärmen. I det här fallet måste du byta ut skärmen helt. Detta är en av de dyraste typer av reparationer. Kolla priser noga för att se om det skulle vara mer kostnadseffektivt att bara få en helt ny TV.

Varför är min TV fungerar inte alls?

Om du inte har makt, är den primära strömkabeln en vanlig orsak. Kontrollera för att se om den är ansluten (och om el arbetar för att en del av ditt hem), så kolla dess anslutning till TV: n. En lös strömkabel kan stänga av strömmen till TV: n även om allt fungerar som det ska. Du kan också ha säkring eller krets problem, men dessa är bäst avgörs av proffs.

Var kan jag gå för att få repareras min LCD?

Du kommer typiskt att ha två alternativ för reparation. Det första valet är tillverkaren. Om TV: n fortfarande har sin garanti, är detta ofta det bästa alternativet. Men de flesta tillverkare gör du skickar din TV till dem för reparation och utbyten, som kan lägga till krångel och förlänga väntetiden. Din andra alternativet är att ringa en lokal reparationsservice. Detta kan vara snabbare om de har rätt reservdelar (inte alltid garanterad), men kan också vara dyrare.