Hur man lägger Microsoft Word-dokument på din iPod

March 29

Hur man lägger Microsoft Word-dokument på din iPod


När du sätter musik på din iPod, vad du egentligen gör är att kopiera digitala data, som är en serie av 0 och 1 i en kod som iPod förstår. Du kan dock sätta någon typ av data på en iPod, inte bara filmer och musik, även om iPod inte skulle kunna använda dessa data; detta visar i huvudsak din iPod till en lagringsenhet. Om du vill lägga Microsoft Word-filer på din iPod, bara behöver du aktivera en inställning i iTunes och du kan kopiera in så många dokument som din iPod kan hålla.

Instruktioner

Installera

1 Öppna iTunes på datorn.

2 Koppla in din iPod till datorn med hjälp av dess medföljande USB-sladden.

3 Välj iPod-symbolen i iTunes vänstra rutan när den visas.

4 Klicka på "Sammanfattning" -fliken i huvuddelen av iTunes-fönstret (om är fliken inte redan är markerad).

5 Klicka på "Aktivera hårddisk."

Kopiera dokument

6 Visa iPod-minnesinnehållet. På en dator du gör detta genom att klicka på "Start" -knappen, välja "Dator" och sedan dubbelklicka på iPod-symbolen som nu är tillgänglig. På en Mac du bara dubbelklicka på ikonen iPod enhet som visas på skrivbordet när du klickar på "Aktivera diskenhet" alternativet.

7 Leta reda på Word-dokument som du vill sätta på din iPod.

8 Välj de Word-dokument genom att vänsterklicka på dem och hålla ned musknappen.

9 Flytta muspekaren i fönstret visar iPod innehåll, släpp sedan musknappen. Detta kopierar dokument på din iPod.

10 Klicka på utmatningsknappen för din iPod i iTunes. Knappen är cirkulär och ligger till höger om ikonen för iPod i fönstrets vänstra panelen.

11 Koppla bort USB-kabeln från din iPod. Om du vill komma åt de Word-dokument senare med en dator, bara gå igenom samma process för att se filerna.

Tips

  • Endast iPod Touch är i stånd att se på Word-dokument, men någon iPod kan lagra Word-dokument i minnet. IPod Touch kan använda en app som "Quickoffice" eller "Documents To Go" för att visa och redigera Word-dokument.