Hur man tar bort baksätet på en Ford Taurus

March 16

Ford Taurus s nedfällbara baksätet har en lätt borttagbar kudde. Hela baksätet montering är också avtagbar, men förfarandet är lite svårare. Processen tar inte alltför lång (uppskattad tid: 15 minuter), men du kommer att behöva några verktyg och en assistent för att ta bort baksätet. Om du tänker på att installera baksätet vid en senare tidpunkt, bara i omvänd ordning (installera sätet först, följt av dynan).

Instruktioner

1 Skjut tillbaka sittdynan mot den bakre delen av Taurus. Samtidigt som du trycker den bakåt, lyft kudden upp till haka de två metallstift som håller kudden till brädan.

2 Placera tillbaka sittdyna i en vertikal vinkel, och dra sedan ut ur fordonet (du förmodligen inte kommer att behöva hjälp - dynan är mycket ljus).

3 Dra i fliken på sidan av baksätet för att sänka den bakre delen av sätet. Ta tag i sätet och fäll ner på brädan.

4 Demontera sätet bultar med en 10mm spärr eller skiftnyckel. Det finns fyra bultar i alla: två på varje sida. Dessa bultar blir synliga när stolen fälls ned på brädan.

5 Placera ryggstödet i sitt normala läge (vertikalt). Med hjälp av en assistent, lyfta baksätet enheten från Taurus och försiktigt sätter ner utanför fordonet.

Tips

  • Om installera baksätet vid en senare tidpunkt, dra åt de fyra sitt bultar 14 till 19 foot-pounds av vridmoment.
  • Baksidan sittdyna är lätt, men den bakre sätesenheten är tung. Det är inte rekommenderat att försöka ta bort sätet själv.