Hur man byter ett SD-kort

September 22

Ibland dina enheter kan komma med en Secure Digital eller SD, kort monteras i dem med mindre minne än du vill. När du köper en ersättnings SD-kort, kanske du inte hitta den gamla SD-kortet läge i början, men på de flesta enheter, det tar bara ett gott öga för att hitta den. Vissa andra enheter kan ha en liten lucka som du måste öppna för att komma åt SD-kortplats.

Instruktioner

1 Titta runt enheten för en tunn slits ungefär en tum lång och 1 mm bred. Det är enhetens SD-kortplats.

2 Tryck på SD-kortet i kortplatsen tills du hör ett klick och släpp den sedan försiktigt. Kortet glider ut när du släpper fingret.

3 Tryck ersättnings SD-kortet i kortplatsen tills det klickar och släpp det precis som du gjorde i föregående steg. Kortet stannar nu i sitt spår utan viker.

4 Stäng alla luckor som du öppnade på enheten.

Tips

  • Om du inte hittar en SD-kortplats på enheten, försök att hitta en lucka på den. Luckan har vanligtvis en knapp eller någon form av indikation markör visar dig i vilken riktning för att driva så att du kan öppna den. Se enhetens handbok om du inte kan hitta några tecken på en SD-kortplats. Kameror har ofta SD-kortplatser i eller runt batterifacket. Vissa telefoner och handdatorer har SD-kortplatser runt fallet, om inte inne i batterifacket. Bärbara datorer har dessa spår runt sidoområdena eller framsidan av basen.