Hur man justerar strålkastarna på en 2003 Toyota Tacoma

February 1

Hur man justerar strålkastarna på en 2003 Toyota Tacoma


Inställning av strålkastare på en 2003 Toyota Tacoma är en bra gör-det-själv-projekt som inte bara kommer att förbättra din mörkerkörning men kan rädda dig från en olycka. Många människor försummar sin strålkastare inriktning, vilket kan gör att lamporna att lysa för ljust och skapa blinda fläckar, eller lysa för långt åt vänster, bländande mötande trafik. För att anpassa din Toyota strålkastarna, är allt du behöver göra är att ta några mätningar och justera ett par skruvar.

Instruktioner

1 Kör din Toyota Tacoma till en parkeringsplats eller annan stort utrymme och parkera framför en stor vägg. Vid denna punkt du vill vara en fot från väggen men med utrymme för att backa upp 25 fot.

2 Använd måttstock för att mäta från marken upp till mittpunkten av varje strålkastare lins. Överför denna mätning i väggen med en bit krita.

3 Skär fyra tejpbitar, var 6 inches lång. Tejp två tvär former på väggen framför varje lins, med mittpunkten av varje tvär över kritmärket. Dessa tvär former kommer att vara mål för att rikta strålkastarna.

4 Säkerhetskopiera dina Tacoma 25 fot och slå på strålkastarna. Inspektera där de träffar väggen. Båda lamporna skulle falla 2 inches lägre än den horisontella armen av varje tvär. Passageraren ljus bör landa direkt ovanpå den vertikala armen medan förarsidan bör vara 2 inches till höger för att undvika bländande trafik som kommer i motsatt riktning.

5 Gå till strålkastarglas och titta längs den övre och inre kanten av linsen. Hittar två skruvar, en för att styra den vertikala axeln och en för den horisontella axeln. Korrekt inriktning strålkastarna är nu bara en fråga om att justera dessa skruvar tills varje ljuset träffar rätt plats.