TiVo Tips & genvägar

April 16

TiVo Tips & genvägar


TiVo eliminerar många av de frustrationer som en gång fanns vid inspelning TV-program. TiVo spelar program direkt till sin egen inbyggt minne, så att du inte behöver använda en skiva eller ett band. Den kan programmeras att alltid spela vissa program och om du vill det kommer även spela in program den tror du kommer att gilla baserat på dina tittarvanor. TiVo har många olika funktioner, och kan göra mycket mer än bara spela in program. Läs om TiVo speciella funktioner och genvägar med dessa tips.

TiVo Fjärrkontroll Navigation

För att komma till startskärmen, tryck på TiVo-knappen. När du är på startskärmen kan du slå TiVo knappen agin att se vad som spelas för tillfället. Du kan också trycka på "2" från startskärmen för att se din TiVo inspelning "att göra" lista. Tryck på "8" från startskärmen visar en lista över TiVo förslag för dig. Att bläddra igenom menyerna en sida i taget, använda kanalen upp / ned knapparna från hemsidan. Gå tillbaka till den kanal du senast tittar genom att trycka på knappen "Enter" under live-tv-tittande. Om du vill stoppa en TiVo inspelning från Nu spelas omedelbart List, helt enkelt markera programmet och tryck på "Delete".

Kontrollera Tid

När du tittar på din TiVo kan du kontrollera tiden genom att trycka på några knappar på fjärrkontrollen. Tangentkombinationen är enligt följande: ". Välj" "Select", "Play", "Select", "9"

Bli av Progress Bar

Den förloppsindikator längst ned på skärmen kan ta ett tag att försvinna, vilket är irriterande när du tittar på ett program. Bli av med det snabbare med följande knappsekvens: ". Välj" "Select", "Play", "Select", "Paus"

30-Second Skip

Vissa TiVo modeller kan programmeras att hoppa på 30 sekunder åt gången, som hjälper dig släta över reklam snabbare. Om du har serien One TiVo, kan du göra detta. Medan du tittar på ett program antingen inspelade eller live-press "Select", "Play", "Select", "3", "0" och "Select". Om du får tre tummen upp i en rad, din programmering var framgångsrik. Nu, varje gång du trycker på "Advance" -knappen, kommer det att hoppa framåt 30 sekunder.

Styra Sound med TiVo

Du kan styra din externa ljudsystem med din TiVo fjärrkontrollen om du programmera den att göra så. Tryck på "TiVo" -knappen och håll den ner längs med strömbrytaren som du skulle göra om du programmera din TV fjärrkontroll. Ange koden för ditt ljudsystem. När du gör detta, kommer TiVo fjärrkontrollen fungerar för både TV och ljudsystem.

snabb omstart

Om du behöver starta om din TiVo, behöver du inte att koppla bort den. Gå till din TiVo set-up menyn och välj fliken som säger "Starta mottagaren." Så länge du inte väljer "Full System Reset" alla dina inställningar kommer att finnas kvar intakt.

Lägg till kanaler

Du kan lägga till icke-TiVo kanaler till din TiVo. Kanalerna du lägger inte TiVo listor, men du kan fortfarande titta på och spela in dem. För att lägga till en kanal genom att trycka på numret för kanalen och välj "Record". När kanalen spelar in, tryck på "Avbryt inspelningen." Gå sedan till din set-up menyn och välj "kanaler du ser" -fliken. Sätt en bock intill de kanaler du vill lägga till din TiVo-mottagare.