Hur vindrutetorkare Work

September 5

Förmågan att se klart är den viktigaste faktorn för att förebygga olyckor i snöigt eller regnigt väder. Att veta hur vindrutetorkare fungerar, hur man byter dem, och när de behöver repareras är en viktig aspekt för att upprätthålla en säker, pålitlig fordon.

Identifiering

Vindrutetorkare består av tre viktiga delar; bladet, armen, och motorn. Bladet är en smal längd av gummi som har en triangulär tvärsektion, därav namnet "bladet." Detta är den del som skrapar snö, vatten och is från vindrutan och är den del mest benägna att nedbrytning. Armen är den del som håller bladet mot vindrutan och är den mekanism med vilken bladet förflyttas fram och tillbaka av motorn. Armen vanligen består av metall och har ett gångjärn som gör det möjligt för föraren att böja armen för att ändra bladet. Armen är mycket sällan ut. En liten elektrisk motor förflyttar armarna fram och tillbaka. Dess hastighet kontrolleras av föraren, som väljer den mängden och frekvensen av elektricitet skickas till motorn. Torkar motorer är klassade för kapacitet som vida överstiger vad de arbetar med och nästan aldrig behöver bytas ut eller repareras.

Fungera

Vindrutetorkare använder tryck och en relativt mjuk men vattenavvisande yta för att skrapa vatten, snö och smuts från vindrutan. På grund av trycket, bladet av vindrutan upplever en viss nivå av friktion, som orsakar att bladet brytas ned med tiden. Ju oftare en vindrutetorkare används, särskilt under torra förhållanden, desto snabbare bladet behöver bytas ut. Under våta eller snöiga förhållanden, är denna friktion minskas med smörjande egenskaper av vatten. Under extremt kalla förhållanden, kan gummit på bladet antingen vara spröd eller hålla sig till vindrutan; i båda fallen med hjälp av defroster hjälper till att undvika permanent skada vindrutetorkarna.

Storlek

Vindrutetorkare skiljer sig i storlek, beroende på flera faktorer. Tillverkarna ändra storleken på vindrutetorkare för att matcha storleken på vindrutan, så många olika sorter av torkarblad och armar finns. Dessutom kan vissa fordon har en bakre vindrutetorkare, som vanligtvis inte har samma storlek eller form som de främre vindrutetorkarna.
Mercedes-Benz, liksom en del andra tillverkare, välja en enda teleskop vindrutetorkare. Två torkarsystem rensa en delvis överlappande område av vindrutan; enkel vindrutetorkare täcker nästan hela ytan av vindrutan. Resultatet är en mycket större blad och en unik arm som drar in och teleskop, beroende på var den är placerad. Slutligen några lyx biltillverkare placera små vindrutetorkare på strålkastarna på sina fordon. Dessa torkare och armar är en bråkdel av den storlek som förekommer på de flesta fordon.

Historia

Fram till 1980-talet, de flesta vindrutetorkare hade tre inställningar; off, låg och hög. År 1967, Robert W. Kearns uppfann en mekanism som gör det möjligt för vindrutetorkare för att arbeta på en försening, eller "intermittent", så att under lätt regn eller snö. Kearns försökte att marknadsföra sin uppfinning till Ford Motor Company, men Ford vände honom så småningom ner bara debut sin egen version 1978. Kearns stämde auto maker och vann miljontals dollar i ersättning för patentintrång.

överväganden

Även om de flesta vindrutetorkare och armar är "standard" utrustning på även de mest anpassade bilar, det finns en nischmarknad som ägnas åt sprucing upp dessa arbetshästar. Till exempel, tillverkare erbjuder torkarblad som är mer effektiva på att ta bort hinder än standard gummi. Trico tillverkar teflonbaserade vindrutan torkarbladen som är tänkta att pågå längre och ta bort skräp bättre. Torkararmarna finns även i en mängd olika stilar, såsom de med "spoilers" på framsidan för att öka trycket på torkararmen och därmed ta bort mer skräp. Det bör dock noteras, att vapen av olika storlekar eller längder inte fungerar korrekt i alla fordon.