Felsökning en 52 tums RCA Projection TV

March 4

Felsökning en 52 tums RCA Projection TV


RCA 52-tums projektions-TV kommer i ett antal utföranden, ett hemmabioljud med en inbyggd, fem-bands grafisk equalizer och personliga bildinställningar. RCA Corporation grundades 1919 men ägs idag av Technicolor SA, ett franskt företag. RCA är ett namn synonymt med tv, och dess produkter är välkända och pålitliga. Men som med de flesta TV-apparater, kan problem uppstå. Innan du ringer i ett tjänste reparatörer, finns det några åtgärder för felsökning du kan köra igenom på egen hand.

Instruktioner

1 Se till att TV: n är ansluten och tryck på strömbrytaren om TV får ingen ström. Anslut en annan apparat i vägguttaget för att kontrollera om makten. Det kan också vara så att frontpanelen kan låsas. Använd fjärrkontrollen för att låsa upp panelkontrollerna genom att välja frontpanelen Block i menyn Föräldrakontroll och tryck på "OK" för att avmarkera rutan.

2 Gå till timermenyn och stänga av insomningstimern funktion om TV: n slås på eller av oväntat.

3 Tryck på TV-knappen på fjärrkontrollen, tryck sedan på "Input" tills du kommer till rätt videoingångskanal om skärmen är tom. Se till att komponenten (DVD eller video) som är ansluten till TV: n slås på. Försök med en annan kanal.

4 Tryck på volym upp-knappen på fjärrkontrollen eller TV: n om bilden är OK, men det finns inget ljud.

5 Kontrollera att fjärrkontrollen är i TV-läge om du inte kan välja en viss kanal. Tryck på TV-knappen och ange kanalnumret med sifferknapparna. Om du använder en videobandspelare, kontrollerar du att TV / VCR-knappen på videobandspelaren är i rätt läge. Tryck på TV / VCR-knappen på videobandspelaren.

6 Välj Mono ljud i Använd menyn Ljud om det är bullriga stereomottagning.

7 Kontrollera om volymen är begränsad av den maximala funktionen volym om volymknapparna inte justera volymen högre. Tryck på "Meny" på fjärrkontrollen och välj "Setup" i huvudmenyn. Markera "Maximal volym" och sedan trycka på och hålla "OK" för att höra den maximala volymen. Genom att trycka på VOL + knappen kan du justera inställningen för maximal volym.

8 Avmarkera Textning funktionen i inställningsmenyn om en svart låda visas på skärmen.

Tips

  • Rengör TV: n och TV: n med en mjuk, luddfri trasa. Om det behövs, använd en trasa fuktad med varmt vatten.
  • Damm ventilationshål TV-skåpet och då.
  • Blockera inte ventilationsöppningar av hål på TV: n, eftersom detta kan leda till överhettning.
  • Placera inte TV i direkt väg solljus.
  • Använd inte starka eller slipande rengöringsmedel, såsom ammoniak eller glasrengöringsmedel på TV: n.