Hur man reparerar en U-Joint på en Chevrolet Suburban

March 2

Hur man reparerar en U-Joint på en Chevrolet Suburban


Chevrolet Suburban har varit i produktion sedan 1936. kardanknut har funnits sedan åtminstone 2000 år sedan när den användes i Kina för ett ljus balansering mekanism. Kardanknuten eller u-joint har många olika namn, beroende på vad talet era, land eller kapacitet den användes i. Byte av u-leden på en Chevrolet Suburban är en identisk process, oavsett år, som universalleden har alltid haft samma form och design sedan det infördes i bakhjulsdrift och fyrhjulsdrift fordon.

Instruktioner

1 Lyft den bakre delen av Suburban eller framsidan, beroende på vilken U-joint du funderar på att ersätta. Använd en 2-ton eller större uttaget för att lyfta lastbilen. Placera jack står under vardera änden av axelhuset, i syfte att stödja Suburban medan du arbetar. Försök inte detta projekt med lastbilen sitter enbart på en domkraft.

2 Låg nära sidan av lastbilen i slutet av lastbilen du vill ta bort den U-leden från. Skjut din kropp så att du fysiskt kan nå där U-fog förbinder drivaxeln till differentialen. Ta bort de U-formade klämmor som håller U-fog för differentialen, med hjälp av en 3/8-tums enhet Ratchet och uttag, med en 3-tums förlängning om det behövs. Det finns två U-formade klämmor på differentialen med två bultar i varje.

3 Bända upp U-joint och drivaxeln helt fri från differentialen, med hjälp av en kofot. Hålla vikten av drivaxeln i ena handen, medan nyfikna mellan U-leden och differential med den andra handen. Detta förhindrar att drivaxeln från plötsligt tappa, möjligen på din person.

4 Lägg drivaxeln på marken. Ta bort clipsen från de yttre ändarna av U-fog, som fästs ihop förbandet på drivaxeln. Använd ett par nål tång eller långa nosed vice grepp för att klämma klippen och dra dem ut ur sina spår. Det finns en klämma på vardera sidan av den U-fog, där den är ansluten till drivaxeln.

5 Vrid drivaxeln eller din kropp så att du kan få inflytande på den inre delen av den U-fog. U-fogar har rullageren lock över varje ände, som måste avlägsnas för demontering och montering av U-fog. Bända på insidan kanten av rullager locket för att trycka ut den ur hålet i drivaxeln, med hjälp av en liten kofot eller platt skruvmejsel. Använda en hammare eller slutet av en skruvmejsel för att hjälpa till att peka på rullagret ut om nödvändigt. Ta bort både rullager lock på samma sätt.

6 Skjut den gamla U-joint helt fri från drivaxeln med hjälp av handen. Ta bort två rulllageröverfallen från ändarna av den nya U-fog. Ta bort locken direkt mittemot varandra, inte sida vid sida. Skjut in den nya U-fog på plats på drivaxeln.

7 Smörj rullager lock "utsida ordentligt med ett finger full av bromsok fett eller vitt litiumfett. Skjut försiktigt ett rullager lock genom en av drivaxeln hål med ena handen. Guide U-fog inuti rullagerlocket med den andra handen. Upprepa detta steg för att slutföra den andra sidan av installation av rullagret locket på den nya U-fog.

8 Knacka försiktigt ändarna av rulllageröverfall för att säkerställa att de sitter så långt in på U-leden som möjligt. Nyp U-gemensamma fästklämmor inåt och skjut in dem i den utsedda spåret mellan U-joint och drivaxeln. Använd nål tång eller långa nosed vice grepp för att utföra denna uppgift. Spåret på drivaxeln medger clipsen för att glida inuti och expandera, låsa rullen lageröverfallen på U-fog, och den U-fog på plats på drivaxeln.

9 Lyfta änden av drivaxeln och manövrera den nya U-fog tillbaka i position på den differentiella oket. Drivaxeln kommer att hålla på plats när du har satt tillbaka i läge på differentialen. Installera de U-formade clips som håller U-fog till differentialen.

10 Dra åt skruvarna på de U-formade clips mellan 70 och 80 foot-pounds av vridmoment. U-leden är under konstant press från rörelse hos drivaxeln och vibrationer som orsakas av rotation av drivaxeln. Se till att du dra åt skruvarna ordentligt så att de inte vibrerar loss.

11 Sänk Suburban bara när du har inspekterat installationen av nya U-fog för korrekt installation och säker montering.

Tips

  • Om du köper en U-fog som kräver smörjning, se till att du fyller den nya U-fog med axel fett innan du tar din Suburban tillbaka ut på vägen. Bildelsaffärer har allt material som behövs för korrekt smörjning av samtliga smörj beslag på din Suburban.
  • Vrid inte rullager caps upp och ner av någon anledning. ansikte alltid öppningar i rulllageröverfall rakt uppåt. Slå upp och ned eller till och med i sidled ett rullager mössa kan orsaka rullagret stänger inne att flytta och förstöra U-leden helt. Låt rullager caps vertikalt tills de är på kanten av den nya U-fogar, före installationen. När du får dem till kanten av den nya U-fogar för installation, då kan du tipsa dem åt sidan att glida dem.