Hur man säljer bilar Professionellt

June 19

Bilförsäljare har ett rykte om att vara snabba talare, redo att göra vad som helst för att få sina kunder i ett fordon så säljarna kan sänka en trevlig provision. Men i dessa tekniskt avancerade gånger, sälja bilar professionellt innebär så mycket mer än jämn prat. Dagens konsument är mer informerade än någonsin tidigare och kan vara en tuff sälja. Här är några tips om hur man säljer bilar professionellt.

Instruktioner

1 Vara helt säker på bilar du säljer. Om du tror att bilar du säljer är citroner, kommer det att visa under din försäljning Spiel. Söka återförsäljare som är ansedda och kända för att sälja välgjorda bilar. Om du startar din egen återförsäljare, köpa bilar från auktioner och andra återförsäljare som har inspekterats och välgjorda bilar. I många stater, är det mot lagen att medvetet sälja bilar med allvarliga problem.

2 Mäta custome'rs behöver baseras på ett enkelt samtal. Inte börja försöka sälja en bil till dina kunder. I stället börja med att ha en konversation med kunden om vad hon behöver och vad hon letar efter i en bil. Verkligen ta del av hennes särskilda situation och lägga fram förslag om detta. Till exempel har hon en stor familj? Har hon reser mycket? Kommer hon att dragande tung utrustning i sin bil?

3 Inte engagera sig i mjuk-talk; vara ärlig och direkt. Slick, snabb talande bil säljare brukar avskräcka seriösa bilköpare. Inte ge löften du vet att du inte kan hålla. Var ärlig och direkt. Försök inte att rikta en kund mot en bil som du vet är långt ut ur hans prisklass. Om han har en budget i åtanke, diskutera hur realistiskt att budgeten är i förhållande till den typ av fordon han vill. Om han är orubblig om att köpa en bil av sin specifika prisnivå, diskutera finansieringsalternativ och gå över varje detalj för att vara säker på att han förstår vad han får in. De mest framgångsrika säljare är de som tar sin tid att förstå behoven hos sina kunder utan att sätta sina egna provisionsorienterade intressen framför kundens behov.

4 Walk the kunden genom hela processen, från att välja en bil för att köra bort det partiet att följa upp underhåll. Detta är det bästa sättet att samla upprepa verksamhet. Om du är det med henne varje steg på vägen, svara på frågor och ge ytterligare information och förtydliganden, kan hon känna sig hemmastadda med det beslut de gör. Även när hon köper bilen och ta hem, göra en uppföljning ringa en vecka eller två senare och se till att kunden har allt hon behöver. Erbjuda någon hjälp i bokning möten med serviceavdelning för underhåll eller reparationer. Det är denna typ av individuell uppmärksamhet som kunderna kommer ihåg när det blir dags för henne eller någon hon känner att köpa en bil.

5 Inte engagera sig i högtrycks taktik. Ja, du har ett mål i sikte varje vecka. Ja, du har att göra en levande genom provision du får varje gång du säljer en bil. Ändå ingenting --- INGET - förvandlar en potentiell kund bort från att köpa en bil snabbare än en säljare som försöker pressa honom in i en köpa en bil han inte är säker på att han vill eller har råd med. Det är där att bygga relationer med dina kunder blir så viktigt. Genom att helt enkelt prata med dem om exakt vad de letar efter och vad de är villig att betala, kan du komma med förslag som faller utanför området för dessa specifikationer, men du kan inte pressa kunden till att köpa bilen du tycker att han borde ha . Kom ihåg att så mycket av försäljningen är word of mouth och tanken är att ha kunder rekommenderar du med familj och vänner när han börjar leta efter en ny bil.