Hur får man det bästa ljudet från bilen Subwoofer

April 22

Installera en subwoofer i bilen är mycket viktigt om du vill ha den bästa ljud. Människor köper subwoofers främst för att få en bättre och mer kraftfull basljud. Det ljud du vill kommer från omvandlingen av strömmarna för ljud, som produceras på grund av magnetspolar i subwoofern. Detta innebär en bättre musikupplevelse. Men om dina subwoofers är inte korrekt på plats, kan det hindra ljudet.

Instruktioner

1 Välj det bästa området att installera dina subwoofers. Du kommer sannolikt vill placera subwoofers i bålen. Du kanske vill experimentera med platser i bålen för att se vad låter du gillar bäst. Du kommer mycket sannolikt att finna att det bästa ljudet skapas när subwoofers är nära baksätet.

2 Avlägsna material från området du placera subwoofern. När du väljer plats, ta bort mattan i detta område. Därefter rengöra de områden där mattan har avlägsnats. Applicera material såsom Dynamat eller Accumat att dämpa något skrammel.

3 Anslut subwoofern rätt till bilens ljudsystem. Vanligtvis kommer kabelsats komma med "hur" instruktioner. Fäst kabeln till den positiva polen som går till förstärkaren. En jordledning också måste installeras. Detta ansluter till en metallpunkt i bilen och kör till jordterminalen ligger på förstärkaren. Den sista tråden ansluts till baksidan av CD-spelaren. Denna tråd kommer att slås på när bilens batteri börjar. Om sladdarna är felaktig, kommer ljudkvaliteten vara mycket dålig om hörbar alls.

4 Kontrollera inställningarna för subwoofern. Dessa kommer att påverka ljudet. Subwoofern instruktioner ska berätta hur varje inställning fungerar.

5 Fäll ner baksätet på bilen om det är möjligt. Detta kommer att öppna upp ljudet. Ljuden kommer då att spilla in i passagerardelen av bilen. Oavsett var du sitter, bör ljudkvaliteten vara utmärkt.

6 Justera musikspelaren. Oavsett om du använder en CD-spelare, MP3-spelare, eller kassettspelare, kommer inställningarna påverka hur subwoofern låter. Specifikt uppmärksamma inställningar basnivån.

Tips

  • Läs instruktionerna noggrant innan du börjar installationen.
  • Be någon från en bilstereo center om du har frågor.
  • Felaktig installation kan orsaka en säkring att blåsa i högtalarna.