Hur tar jag bort kåpan på en 2000 Impala?

April 19

Den vanligaste anledningen till att du skulle behöva ta bort 2000 Chevy Impala s kåpa är att ersätta bilens hytt luftfilter, som ligger under den. Kåpan är plastpanelen mellan vindrutan och motorrummet. Under den, hittar du också torkarlänkarmar och torkarmotorn. Huven är uppdelad i två sektioner: passagerarens sida kåpa och förarsidan kåpa. Ta bort båda sektionerna tar ungefär 10 minuter.

Instruktioner

1 Vrid vindrutetorkarna på. Medan torkarna är i mitten av cykeln, i "upp" -läge, omedelbart stänga din nyckel av. Detta kommer att upphäva torkarna i "upp" -läget och ger dig tillräckligt med utrymme för att ta bort kåpan.

2 Öppna huven och hitta det gummi Tätningen som sträcker sig från en sida av kåpan till den andra. Skala Tätningen av med händerna.

3 Ta bort torkarslangen från kåpan. Slangen är helt enkelt kopplad till de små klämmor på kåpan. Dra upp för att ta bort den.

4 Dra upp de fyra rördelar från kåpan. Två av tillbehören är på förarsidan avsnitt - de två andra beslag är på passagerarens-sidosektionen. Använd en stjärnskruvmejsel för att ta bort skruven från mitten av varje kåpa sektion.

5 Lyft en del av kåpan upp och sedan lyfta det andra avsnittet. Med skruvarna och beslag avlägsnas, antingen sektion av kåpan lossnar lätt.