Kvicksilver Mystique Brake Problem

November 6

Kvicksilver Mystique Brake Problem


Mercury Mystique är ett fordon som Ford produceras från 1995 till 2000. Det är en av Fords fordon som inte råkar ha en direkt ersättning efter att bolaget slutat göra det i USA Det är också en Ford fordon som noterades i bil och förarens 1995 automatisk granskning som en av de 1995 10 Best Cars.

Historia

Ford Motor Company introducerade den första Mercury Mystique i Nordamerika. Mystique var utrustad med dubbla krockkuddar, samt främre axelbältena som var höjd justerbar. Förutom Mystique fem-mph stötfångare som var en vanlig säkerhetsåtgärd konsumenterna hade möjlighet att låsningsfria bromsar som fungerar på alla olika hastigheter. Trots dessa särskilda säkerhetsåtgärder, har problem senare upptäckte att så småningom skulle leda till en återkallelse av vissa Mercury Mystique fordon.

Fakta

En 9 mars 2006 års rapport tillverkaren ges till National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) avsåg återkallande av Mercury Mystique bromsdelar. Bromsdelar, Inc. tillverkade eftermarknadsbromsprodukter som Ford används i vissa av sina Mercury Mystique fordon. Återkallelsen som började den 13 mars 2006 påverkar endast de produkter som tillverkas mellan 27 juli 2005 och den 17 januari 2006. Dessa Ford-bilar fick ersättningsbromscylindrar som var potentiellt farlig. I denna återkallelse, bestämdes det att bromstillverkaren var ansvarig, inte biltillverkaren.

Varning

NHTSA rapport uppgav att huvudcylindern innehöll en inre tätning som kan förlora sin flexibilitet om den del utsätts för mycket låga temperaturer. Detta skulle kunna leda till en bromsfluidläckage, och i sin tur minska trycket i bromsledningen. Med stoppsträckan ökat med förlusten av trycket i bromsledningen, kan en fordonskrasch slutligen resultera.

Lösning

För att råda bot på situationen, Affinia Brake Parts, Inc. gick med på att ersätta bromscylindern som innehåller den defekta inre tätningen. Den ursprungliga Ford tillverkade delar som medföljde fordonet påverkas inte av denna återkallelse. Affina s kundtjänstnummer är tillgänglig för ägare som kvalificerar sig för att ta emot gratis reservdelar. Den Affina Group telefonnumret är (800) 323-0354. Konsumenter som upplever problem relaterade till återkallande, eller återkallande botemedel kan kontakta Safercar.gov för ytterligare information och hjälp.

Identifiering

Affina Brake Parts, Inc. är en produkt av Affina Group, Inc. De är en ledande distributör av eftermarknaden bildelar. De arbetar i Asien, Europa, Indien, Nordamerika och Sydamerika. Kostnaden för att ersätta potentiellt 7440 enheter som berörs av återkallelsen knackade i Affina årliga intäkter på $ 2 miljarder USD. De Affina bromsdelar som används i Mercury Mystique minns avser specifika bromsprodukter. De är de delar som såldes under varumärkena Raybestos, Napa, Aimco, AC Delco, Bendix, Carquest och Wagner. Det tilldelade kampanj ID-nummer för återkallelsen 2006 är 06E022000.