Vad är Android ROM?

May 7

Vad är Android ROM?


Android ROM är den del av operativsystemet Android minne som innehåller förinspelade, skrivskyddade data. En läsminne chip lagrar i allmänhet uppgifter avgörande för driften av anordningshuset det, såsom det program som initierar och utför startprocessen. Program som har lagrats som ROM-data kan inte raderas eller ändras på något sätt. De kan endast ses.

ROM vs. RAM

Primärminnet av en smartphone, dator eller annan liknande anordning kallas random access memory. ROM skiljer sig från RAM på flera viktiga sätt. För det första kan alla RAM-data nås oberoende och redigeras när som helst. ROM-data kan ses, men aldrig nås eller ändras. För det andra, inte RAM inte förblir aktiv när enheten är avstängd. ROM gör, vilket är anledningen till nystartade program och andra kritiska program lagras vanligtvis som ROM-data.

android

Android-plattformen har utvecklats för smartphones och surfplattor, släpptes 2008 av Open Handset Alliance. Open Handset Alliance är en sammanslutning av 82 företag som specialiserar sig på utveckling av billiga, användarvänliga mobilteknik. Android-enheter erbjuder en mängd olika funktioner och program som är jämförbara med de funktioner som är tillgängliga för en Apple iPhone, även inklusive några av iPhone mer populära funktioner (såsom multitasking) innan Apple introducerade dem.

Tillgänglighet

Från och med slutet av 2010, Android-plattformen fanns på nära 100 olika telefonmodeller. Android-telefoner är tillgängliga över hela världen, även om särskild modell tillgänglighet kan variera från en plats till en annan. Worldwide, mer än 200 olika cell flygbolag erbjuder Android-telefoner och mer än 30 tillverkare för närvarande producerar Android-enheter. Android Market, Android webbutik, erbjuder nästan 200.000 olika apps för nedladdning samt en stor samling av e-böcker och filmer.

tillämpningar

De 200.000 program tillgängliga från Android Market kan delas in i ett antal kategorier. Det finns appar för spel, affärer, kommunikation, utbildning, underhållning, nyheter och sociala nätverk, samt en samling av andra användningsområden. Medan ett stort antal ansökningar kan laddas ner gratis när som helst, det finns många som är tillgängliga endast för en avgift. Som en allmän regel gäller att ju mer komplex tillämpningen är, desto högre priset ladda ner.