Vad är skillnaden mellan en makroobjektiv och en mikrolins?

December 11

Vad är skillnaden mellan en makroobjektiv och en mikrolins?


En fördel med digitala spegelreflexkameror är förmågan att ändra ut linserna för olika situationer. Makro linser ger dig möjlighet att fotografera mycket små föremål och fånga texturer och andra detaljer.

makroobjektiv

En makroobjektiv gör små föremål ser mycket större. En sann makroobjektiv kan ta bilder som presenterar åtminstone 1: 1 förstoring. Detta innebär att objektet visas i naturlig storlek på objektivets sensor. En lins med en 2: 1 förstoringsgrad ser föremålen dubbelt så stor som i naturlig storlek.

mikrolinser

Vissa kameratillverkare, såsom Nikon, namnge sin makro linser micro. Ett exempel är Nikon 60mm f / 2.8 Micro-Nikkor-objektiv. Nikon kallar detta en mikrolins även om det tjänar samma syfte som ett makroobjektiv. Sanna mikro kameror och objektiv är ofta utformade av säkerhetsskäl.

Micro Four Thirds

Vissa kameratillverkare såsom Olympus har en micro fyra tredjedelar system som innefattar en kompaktkamera med utbytbara objektiv. Detta är en mindre version av fyra tredjedelar linssystem som används av dessa tillverkare.