Ford 2,3-liters Performance

October 29

Ford Duratec 2,3-litersmotor härrör från Mazdas MZR motorfamilj. Ford använde motorn endast för små och medelstora bilar och lätta lastbilar. Ford kommer att fortsätta licensierad användning av designen även efter avyttra sig av sina Mazda innehav.

Konfiguration

Ford 2,3-liters motor, känd som Duratec 23, har en borrning (cylinderdiameter) av 87,5 mm och en stroke (kolv resväg) av 94 mm. Den har en aluminiummotorblock med ingjutna järncylinderfoder. En bränsleinsprutning motor, har den en fyra ventiler per cylinder.

Användande

Ford använder Duratec 23 i både dess inriktning och Fusion linjer, liksom i sin Ranger sortiment av lätta lastbilar och Escape ljus sport utility vehicle (SUV). Motorn kom också i Mazda kloner av Ranger och Escape.

Atkinson Engine

Ford använder också Duratec 23 i dess hybridfordon. Det ändrade motorn för att uppnå större effektivitet genom att använda ett system där intag, kompression, makt och avgasslag förekommer i ett varv av vevaxeln. Denna extra effektivitet gör hybridisering med ett batterisystem effektivare och mer bränsleeffektiva.