Hur man använder en triac som en buffert

May 11

Hur man använder en triac som en buffert


Triod likriktare syftar till att främja förstärkning och minska buller distorsion i high-end ljudtillämpningar såsom gitarrförstärkare och buffertströmflödet. En akronym för "Trioden för växelström," en TRIAC är en tre-elektrod likriktare som omvandlar hushåll växelström för att jämna rinnande likström. Till skillnad från kiselbaserade likriktare, som är utformade för att tillåta elektricitet att flyta i endast en riktning, TRIAC likriktare är rundstrålande, vilket ger ett jämnt flöde av ström över kretsvägar.

Instruktioner

1 Lokalisera märkeffekt klistermärke eller platta på utsidan av audioenheten. Skaffa en TRAIC från en elektronik eller musikaffär specificerad för att strömstyrkan utgången på ljudenheten.

2 Bort höljet från ljudenheten med en platt-head eller Phillips-skruvmejsel. Lokalisera de gula och orange ledningar som leder från utgångstransformatorn.

3 Skär den gula ledningen ansluten till den tredje stiftet i utgångstransformatorn och den orange tråd som leder från det fjärde stiftet i utgångstransformatorn med en avbitartång.

4 Löda koppartrådar med TRIAC till ändarna av den gula ledningen och silvertrådar av TRIAC till den orangefärgade trådar med en lödkolv.

5 Driva enheten att bekräfta TRIACs är korrekt installerade. Byt ut enheten hölje med skruvmejseln.

Tips

  • Använd inte en fackla att löda TRIAC anslutningar, eftersom lågan kommer bränna tråden och minska ledningsförmåga.