Alla typer av Ipods

July 22

IPod revolutionerade musikindustrin genom att erbjuda en innovativ design för en musikspelare med programvara som kan digitalisera tusentals låtar. Den första iPod lanserades av Apple för sina datorer under 2001, och två år senare iTunes aktiverat både Windows och Macintosh-användare att lagligt köpa digital musik på nätet. Flera typer av iPods har utvecklats, var och en med innovativa funktioner som höll Apple i teknikens framkant: en "klassisk" skärm som använde en scrollhjulet, en bildskärm, en pekskärm modell som eliminerat behovet av ett rullhjul, och en enhet utan display (populärt med joggare, bland andra).

klassiska Display

IPod-modeller med en "klassisk" display med hjälp av rullningshjulsmekanism för att navigera genom listor och menyer för att välja låtar. Dessa modeller inkluderar iPod Classic, Mini, och Nano. Kapaciteten för varje en display varierar beroende på maskinvara och modellen; Men, rullningshjulsmekanism gör det möjligt för tittarna att aktivera en meny med inställningar, välja musik från bibliotek och spellistor och justera volyminställningarna i ett intuitivt gränssnitt. Displayen på tidigare modeller utvecklats från att visa en serie av listor eller menyer till att visa skivomslag och foton.

Video

En uppdatering av hårdvara och gränssnittet för digitala musikspelare var videofunktion. iPod-modeller har uppdaterats med ökad datalagringskapacitet, utökade batterier, och mindre, tunnare förpackning. Visningen av iPods med video utvecklats från svartvitt till färg, och den ökade datakapacitet och processorer aktiverade färgfoton och videofiler som ska spelas upp på enheterna. IPod video modeller inkluderar de senaste iPod Classic produkter och iPod Nano. Vissa modeller, såsom den senaste Nano, inkludera ytterligare funktioner som kan blanda låtar utan behov av ett rullhjul.

Bärbar

Under 2005 har en ny iPod infördes som ett ekonomiskt alternativ och att öka antalet iPod-användare / köpare: iPod Shuffle. Shuffle hade en enkel design med den populära scrollhjulet, men dess ultra-portabilitet innebar begränsad datakapacitet, en integrerad USB-anslutning, och ingen visning. Shuffle designades för att spela ett begränsat antal låtar i följd eller slumpmässigt, det vill säga i blandningsläget. Shuffle modeller är utformade för att passa i användarens ficka, och nyare modeller kan klippas till en ficka, skjorta eller jacka för enkel åtkomst.

Pekskärmsteknik

Touch-screen-teknik införlivades i en bärbar enhet med iPhone och iPod Touch. Dessa enheter omfattar andra funktioner förutom att spela digital musik. Touch-screen-teknik gör det möjligt för användare att utnyttja ikoner som om de vore knappar för att komma menyer och listor och spela upp videoklipp.

överväganden

De många typer av iPod kan passa olika budgetar och behov, och iTunes, vilket är nödvändigt för att överföra låtar på en iPod, är tillgänglig gratis från Apple.