Hur man tar bort strålkastaren linsskydd på en Volvo S80

June 8

Att ha en sprucken strålkastare på en Volvo S80 är inte utöver det vanliga. Trasiga strålkastare är inte bara obehagligt estetiskt, det är också ett brott mot trafiklagstiftningen att köra med en. Byta en sprucken strålkastare på Volvo S80 genom en mekaniker kan kosta uppemot ett par hundra dollar. Om du köper ersättningslinsen på egen hand och installera det själv, kan du spara mycket tid och pengar.

Instruktioner

1 Ta bort de yttre lagren av den främre stötfångaren för att möjliggöra åtkomst till de fyra skruvarna på undersidan. Skruva varje skruv och placera åt sidan för att ersätta senare. När dessa fyra skruvar tas bort, kommer du att kunna ta bort hela främre stötfångaren apparat.

2 Öppna huven när du har dragit bort den främre stötfångaren. Det kommer att finnas två plastbitar som håller strålkastarglasen på plats, direkt under stötfångaren som togs bort.

3 Tryck ner de två plastbitar tills du hör ett distinkt clacking buller. När du hör detta, sluta trycka på eller kan det sluta förstöra dem.

4 Vrid Torx skruvmejsel medurs i området direkt mellan däcket och strålkastare för att öppna kontrollpanelen under den främre stötfångaren. När du har tillgång till denna instans, ta bort de två skruvarna som håller den på plats och ta bort den. Ta denna panel off kommer att avslöja sidorna av varje lins på vardera sidan av bilen.

5 Ta bort de fyra små metallspännen på varje linsskyddet som håller linsen på plats. Du måste ta varje lås bort för att ta bort linsstycket.

Tips

  • Försök inte att ta bort strålkastaren locket medan bilen är igång, eftersom detta skulle kunna leda till allvarliga skador.