Hur man testar Vinterdäck

May 24

Hur man testar Vinterdäck


De flesta vanliga däck förlorar elasticitet när det blir extremt kallt. Konsumenterna har nu möjlighet att vinterdäck som kan användas under alla årstider. Vinterdäck är mer elastisk och konstruerad för att förhindra snö uppbyggd och förbättra is och snö grepp. De är tillgängliga för alla typer av fordon.

Instruktioner

1 Mät bredden på däcket. Ju smalare däcket, desto lättare är det att få igenom snö. Välj ett däck tunnare än den rekommenderade bredden för ett däck för din bil.

2 Kontrollera för lera och snö symboler (M + S eller M & S) på dina däck. Dessa symboler anger att däcken är avsedda för körning i snö. M + S däck har en speciell slitbanemönster som ger större dragkraft. Kontrollera om symbolen för en snöflinga inuti ett berg, vilket tyder på att däcken fungerar bra på snöiga vägar.

3 Kontrollera om riklig mönsterdjup på dina vinterdäck. Däckets slitbana visas som veck och bulor på däcken. I avsaknad av däckets slitbana, det finns en större chans för glidning på vägen. Det är alltid bäst att ha gott om slitbanan på alla fyra däcken.

4 Kör fordonet på en isig yta. För att testa dina vinterdäck måste du genomföra accelerations, broms- och kurvtagnings tester på isen. Det är bäst om dessa genomförs av en expert förare, eller åtminstone i närvaro av en expert.