Mina 1999 Chevy S-10 Bakre bromsarna inte blöder

May 28

Mina 1999 Chevy S-10 Bakre bromsarna inte blöder


Blödning de bakre bromsarna på din 1999 Chevrolet S-10 bör vara en enkel uppgift. Det finns några faktorer som kan orsaka bromsarna inte att blöda. Diagnostisera dessa faktorer är en mer utmanande uppgift än blödningen projektet. Reparera problem kan ta upp till tre timmar, beroende på vad din diagnos avslöjar. Alla material som behövs utföra den här åtgärden finns på en Biltema.

Instruktioner

1 Lyfta den bakre delen av fordonet. Ställ pallbockar omkring en fot i från slutet av axlarna, under axelhuset. Låt dig själv utrymme för att komma åt baksidan av trumbromsar.

2 Spraya rost penetrerande på bromsluftningsskruven. Låt stå i tre minuter.

3 Öppna bromsluftningsskruven med en öppen nyckel. Om avluftningsskruven emot när du söker mer än 15 pounds av tryck, stoppa och omlackering avluftaren. Låt det stå i ca 10 minuter längre.

4 Stäng luftningsskruven när det är fritt att vrida. Be din assistent för att försiktigt pumpa upp bromspedalen i lastbilen. Om bromspedalen inte kommer att pumpa upp, berätta för din assistent att bara låta pedalen komma upp på egen hand, och ta bort hans / hennes fot från pedalen.

5 Öppna luftningsskruven och be din assistent att sakta ned bromspedalen hela vägen till golvet. Stäng avluftningsskruven när pedalen är hela vägen ner. Upprepa denna process två gånger. Om ingen vätska kommer ut ur luftningsskruven, ta bort luftningsskruven helt.

6 Byt ut avluftningsskruven och stänga den. Försök att få bromsarna pumpas upp igen. Öppna skruven och instruera din assistent att driva luftningsskruven i golvet. Om ingen vätska kommer ut, kommer du nu måste gå längre i din diagnos. Ett bromssystem som inte blöder kan vara fel på en dålig hjulcylinder, en vakuumläcka eller en dålig huvudcylinder. Börja med att byta ut hjulcylinder, som är en enkel två bult process när du demontera bakre bromsbackarna och hårdvara.

Tips

  • Vid byte du hjulcylinder inte gör bromsarna börjar blöda, konsultera en lokal bromsreparationsverkstad, eftersom du då har en vakuumläcka eller en dålig huvudcylinder. Huvudcylindern i den 1999 Chevy S10 är uppdelad i två kammare mellan de främre bromsarna och bakre bromsarna. Det är möjligt för huvudcylindern inte fungerar i den bakre och inte den främre eller tvärtom.
  • Lyft S10 endast på jämnt eller plant underlag. Lyfta ett fordon på ojämn mark kan orsaka jack eller jack står att kollapsa. Underlåtenhet att följa denna varning kan orsaka skador på egendom, personskador eller till och med dödsfall om du är under lastbilen när den kollapsar.
  • Bromsvätska är en extremt brandfarligt ämne, som liknar motorolja. Hålla detta projekt borta från öppen eld, gnistor, statisk elektrisk urladdning och cigarettrökning. Underlåtenhet att följa denna varning kan orsaka materiella skador eller personskador.