Subwoofer Box Storlek

February 13

Subwoofer Box Storlek


Subwoofer förare i bilen ljudprogram måste vara korrekt anpassad till omgivningen av rätt storlek. De Thiele-Small parametrar som styr den fysiska funktionen hos subwoofern dikterar mängden av luftrummet i höljet behövs för korrekt respons och lång livslängd. Att förstå vilken typ av hölje och effekt det har på enskilda förare hjälper dig att fatta rätt beslut när du lägger en subwoofer.

små Enclosures

Subwoofers utformade för små höljen uppvisar i allmänhet mindre framåt och tillbaka kon rörelse, hänvisad till som utflykt. Dessa mindre utrymmen är typiskt förseglade, vilket ytterligare minskar extremt låg frekvens förlängning. Som ett resultat är dessa idealiskt beläget i fordon som naturligt förstärker låg svarsfrekvens samtidigt som saknar extra utrymme för större kapslingar. Exempel på dessa fordonstyper är halvkombibilar och jeepar. Subs i små slutna lådor kräver oftast mer makt än genomsnittet att köra, med tanke på den ökade lufttrycket bakom bashögtalare. Dessa kapslingar är vanligen i 1-2 kubikfot intervall, ofta lika stor som kartongen subwoofer föraren anlände.

stora Enclosures

Baslådor närmar fem till sex kubikfot är typiska för 15 eller 18 tums subwoofers. Man måste vara försiktig när du placerar en subwoofer i en stor låda. Drivrutiner avsedda för mindre utrymmen placerade i stora inhägnader flyttar utanför deras avsedda utflykt gränser, vilket kan orsaka skador. Stora inhägnader sig ge djupare basljud, ges mindre mottryck från luft i inneslutningen. Stora lådor är idealiska för stora fordon, såsom sport nyttofordon.

Dubbla Subwoofer Enclosures

Dubbla under lådor hålla två subwoofers, antingen uppdelat i mitten bildar två skåp i en låda eller i ett större utrymme. Även en odelad kapsling kan använda effektförstärkare mer effektivt, kan det uppstå problem om en högtalare har gått. Den gående högtalaren nu "ser" ett hölje dubbelt så stort som det är tänkt, att placera stress på sub. Också, med användning av två olika subwoofers är acceptabelt så länge som inneslutningen är uppdelad med den inre luftrum varje kammare byggd för att den individuella under specifikationer.

Fastställande lådvolymen

För rektangulära eller kvadratiska höljen, helt enkelt mäta höjden, bredden och djupet av inneslutningen. Multiplicera alla tre mätningarna tillsammans. Dividera denna siffra med 1728. För kombi eller kil lådor i lastbilar, mäta höjden av kammaren och djupet. Mät en halv av basen. Multiplicera alla tre tillsammans. Fastställande dessa siffror är mycket viktigt när man köper en låda för subwoofern, om man inte är specialtillverkade.