Hur man byter bromsbeläggen på en '95 Monte Carlo

March 5

Hur man byter bromsbeläggen på en '95 Monte Carlo


1995 Chevy Monte Carlo har en liknande chassi och bromssystem till sina GM kusiner, Chevy Lumina, Pontiac Grand Prix, Oldsmobile Cutlass Supreme och Buick Regal. Alla med främre bromsbelägg och rotorer, dessa fordon också erbjöds med antingen bakre bromsbelägg och rotorer eller bakre bromsbackarna och trummor. Dessa fordon har en historia av bakre bromsok problem, särskilt bland ägare som inte använder parkeringsbromsen. Kablarna skulle ta, vilket de bakre dynorna att dra och i förtid slits ut. GM senare förfinat bakre skivbromssystem.

Instruktioner

Främre bromsbelägg Replacement

1 Se till Monte Carlo är parkerad på en plan yta och sedan ta bort 2/3 av bromsvätska från reservoaren på förarsidan brandvägg i motorrummet med hjälp av en ren baster redskap. Förfoga över vätskan och sedan ersätta behållaren lock.

2 Kil hjulet stärkande anordningen bakom en av de bakre däcken. Dra åt parkeringsbromsen.

3 Tillbaka hjulmuttrarna något från de två främre kanterna med hjälp av däck järn.

4 Hissa främre änden av Monte Carlo upp med en domkraft och sedan stödja bilen på domkraften. Helt ta bort hjulmuttrarna och däck.

5 Använd bromsok kolv kompressionsklämma, placera den över huset av oket att långsamt pressa dubbla kolvarna inåt tills de bottnar jämnt i tjocklek huset.

6 Ta bort de två bromsok glid bultarna bromsok med en kombination skiftnyckel. Ta tjocklek och kuddar montering och använda bungee sladden hänga bromsok till det främre chassiet. Var säker på att det inte finns någon spänning på bromsslangen.

7 Använd skruvmejsel för att bända låstungorna på den yttre dynan ligger på yttre bromsok bostäder. Dra den dubbla klippt innerdynan uppåt bort från bromsok kolvarna. Var noga med gummistövlar på bromsok kolvarna sitter korrekt och inte sticker ut från bromsok kolvarna. Lyft stövlar vid behov för att avlägsna all instängd luft inne i dem.

8 Använd skruvmejsel för att bända den gamla pad klipp ankaret fästet och kasta dem med de gamla kuddar. Använda stålborste för att rensa bort rost och smuts på de hoppassande ytorna av okhuset och ankaret mount.

9 Applicera ett jämnt lager bromsok fett på anliggningsytorna både bromsok bostäder och ankaret fästet. Applicera ett tunt lager av bromsok fett på broms pad fliken platser på ersättnings pad klipp och installera dem på ankaret fästet.

10 Skjut de nya inre bromskloss klämmorna i bromsok kolvarna. Var noga med den inre dynan sitter tätt mot kolvarna. Installera den yttre dynan genom att försiktigt bända klämmorna över den yttre bromsok bostäder.

11 Ta bort tjocklek från bungee rep och sedan installera om det över bromsen rotorn. Byt bromsok glidbultarna och dra åt dem till 24 fot pounds med mul- pund justerbar moment Ratchet och en socket och sedan byta bromsbelägg på andra framhjulet.

12 Byt ut däck och hjulmuttrar. Dra åt hjulmuttrarna med däck järn i en alternativ stjärnmönster så fälgarna är tätt mot hjulnavet. Sänk Monte Carlo långsamt och sedan dra åt hjulmuttrarna utnyttjar samma stjärnmönster med mul- pund momentnyckel inställd på 100-foot pounds och ett uttag.

13 Pump fotbromsen tills den känns fast och sedan fylla på reservoaren med bromsvätska. Släpp parkeringsbromsen och avlägsna hjulet stärkande enheten innan testkörning Monte Carlo.

Bakre bromsbelägg Replacement

14 Utför steg 1 och 2 som visas i avsnitt 1 med undantag inte dra åt handbromsen och placera hjulet stärkande enheten framför ett av framhjulen.

15 Utför steg 3 och 4 som beskrivs i avsnitt 1 på bakhjulen och bakaxel Monte Carlo och sedan lossa bulten och brickan fäst vid kabelstödkonsolen på baksidan bromsok montering med en kombination skiftnyckel. Detta kommer att göra det möjligt för oket att svänga upp och ned tillräckligt för att ta bort bromsbeläggen. Koppla inte parkeringsbromsen kabeln från bromsoket parkeringsbromsen.

16 Ta bort den nedre hylsan bulten med en kombination skiftnyckel och sedan vrida bromsoket uppåt. Ta bort den yttre dynan som beskrivs i avsnitt 1. Den bakre bromsok har endast en kolv. Komprimera denna kolv med två par justerbara tänger placeras mot den yttre bromsok bostäder och stödplattan flikarna på innerdynan och ta bort den inre bromsklossen genom att dra ut sin låsclipset från bromsok kolv.

17 Utför steg 8 till 13 som visas i avsnitt 1 för att ersätta de gamla pad klipp och bromsbelägg och vända de små skillnaderna i avsnitt två procedur att återställa de bakre bromssystem och hjulenheterna.