Hur man byter bränsleinjektorerna i en 2007 Chevrolet Silverado

July 24

Många Chevrolet pickup lastbilar tillverkade 1999-2007 drivs av en 4,8-liters åtta-cylindrig motor kallas Vortec 4800. Sådan är motorn i 2007 två-hjulsdrivna Chevrolet Silverado. Motorn använder bränsleinjektorer att leverera bränsle till motorn i en exakt sekvens. Om bränsleinsprutaren misslyckas, kan du ersätta det, men jobbet kräver avlägsnande av flera komponenter.

Instruktioner

1 Koppla bort kabeln för den negativa batteripolen med en hylsnyckel för att minimera risken för elektriska stötar. Placera en behållare under kylaren avlopp och bort kylaravtappningspluggen. Låt kylvätskan rinna ut ur kylaren och ersätta avtappningspluggen.

2 Ta bort den elektriska kontakten för inloppskanalen luftkylaren från turboladdaren på den vänstra sidan av motorn. Lösgöra elektriskt kontaktdon för barometersensor. Ta bort den elektriska kontakten för glödstifts controller.

3 Ta bort huvud elektriska ledningsnätet från motorn och lossa klämman från ledningsnätet. Koppla bultarna för kablagefäste med en hylsnyckel och ta bort konsolen.

4 Koppla bort positivt vevhusventilerande slang och avlägsna luftrenaren utloppskanalen på höger sida av motorn med en hylsnyckel. Frigöra klämman som fäster luftkylaren utloppskanalen till luftintaget och avlägsna utloppskanalen. Ta bort fästbultar för bränslefiltret fästet med en hylsnyckel och ta bort bränslefiltret.

5 Ta bränsleinsprutningsstyrmodul och lossa bränsleledningarna till bränsleinjektorerna med en hylsnyckel. Lossa de elektriska kontakterna för bränsleinjektorerna. Ta bort fästbultar för bränsleinsprutningsfästet och koppla fästet.

6 Placera injektor borttagningsverktyg, kallad J-46594, i ett hål för monteringsbult för bränsleinsprutningsfästet och bifoga en flänsmuttern nyckel till injektorn borttagningsverktyg. Dra injektorn borttagningsverktyget från bränsleinjektorn med flänsmuttern skiftnyckel för att ta bort bränsleinsprutaren från sitt säte på motorn. Ta bort injektorn borttagningsverktyget från hålet för monteringsbulten.

7 Installera den nya bränsleinsprutaren. Dra åt monteringsbultarna för bränsleinsprutningsfästet 22 ft. Lbs. med en momentnyckel. Dra åt fästskruvarna på bränsleledningarna för bränsleinjektorerna till 30 fot. Anslut kabeln för den negativa batteripolen med en hylsnyckel och fylla kylsystemet.