Nikon D90 Tutorial

April 10

Nikon D90 Tutorial


Nikon D90 digitalkamera infördes 2008 som en nyare alternativ till Nikon D80. Kameran marknadsförs vid prosumers, som är seriösa amatörfotografer och proffs som letar efter en sekundärkropp som ett komplement till Nikon D300. Några av de funktioner som D90 erbjudande inkluderar digital videoinspelning, 2,3 megapixel upplösning, en högupplöst LCD-skärm och en inbyggd autofokus meter.

Instruktioner

Ta ett foto

1 Undersöka överst på kameran. Till höger är på avtryckaren. Detta visas silver mot kamerans svart kropp. En ring runt avtryckaren är kamerans på / av-knapp. På den vänstra sidan av kamerahuset är en urtavla med 11 bilder på det. Detta är "mode" ratten. Var och en av dessa ikoner är en inställning för kameran. Ikonen som liknar en grön kamerahus är "full automatisk" inställningen. En kamera i det här läget ändrar sin egen bländare och slutartid baserad på lätta avläsningar i denna inställning.

2 Stäng av kameran genom att flytta brytaren ring som ligger runt avtryckaren till läget. Den vita pilen på kamerahuset kommer att anpassas med ordet "off." Sedan bifoga en lins genom att placera linsfästet i kameran ringen så att den vita pricken på sidan av objektivet i linje med ljus prick på sidan av kameran. Vrid linsen så att punktpunkter uppåt och linsen gör ett klickande ljud för att fästa linsen på plats.

3 Slå på kameran genom att flytta omkopplaren ringen till läget.

4 Titta på framsidan av kameran under lägesväljaren. En switch med bokstäverna M och AF kommer att vara där. Denna omkopplare ändrar kamerans inställningar från manuell fokus till autofokus. Slå på kameran till autofokus.

5 Att ta en grundläggande bild, vrid lägesväljaren så att helautomatiska alternativet väljs. Håll kamerans sökare upp till ögat och komponera bilden. Trycka ned avtryckaren halvvägs för att fokusera bilden. Tryck på knappen helt för att ta bilden.

tar Video

6 Titta på baksidan av kameran. På den högra sidan av uppspelningsskärmen bör du se en knapp märkt "LV". Du bör även se en knapp märkt OK i mitten av ett klickhjul. Tryck på den här knappen. Du kommer inte längre att kunna titta genom sökaren. Istället uppspelningsskärmen kommer att visa bilder kommer genom linsen.

7 Komponera din videobild och tryck på avtryckaren halvvägs för att fokusera.

8 Tryck på OK-knappen för att börja filma video.

9 Tryck på OK igen för att stoppa inspelningen.