Vad Anger en gemensam CV är dåligt?

June 17

Vad Anger en gemensam CV är dåligt?


Drivknutar är ganska hårda av naturen, men även den bästa av dem misslyckas med tiden. CV joint fel symptom är ganska universella, och ofta utvecklas snabbt från en mild clacking till totalt misslyckande.

Clacking och Thumping

Clacking och dunkande är universella symtom på drivknut fel: en liten kran på acceleration och retardation som utvecklas till en hård duns. Det lätt inledande kranen är ljudet av CV gemensamma s interna flytta runt och smällde mot varandra när du träffar gas eller broms. Det kranen är som en liten hammarslag, och varje gång det träffar, spelen blir lite större. I slutändan, du sluta med en hård, metallisk thunk som CV gemensamma hammare sig till bitar.

Vibration

Vibrationer är det sista steget i CV gemensamma fel och i allmänhet är ett resultat av fullständig brott inne i CV-leden. När CV-leden är interna paus, är gummi damm boot ansluter drivknut bas på axeln det enda som håller ihop enheten. Obalans i drivaxeln till följd av brott gör att floppa runt i dammluckan och kasta enheten ur balans. Resultatet är mycket liknande den för en obalanserad hjul: en vibration som förvärras med hastigheten.

Totalt misslyckande Möjlighet Number One

Du tittar på två grundläggande scenarier om CV-leden misslyckas helt. Den genomsnittliga "öppna" differential överför kraft genom minsta motståndets väg, vilket innebär att det kommer alltid gå till axeln som snurrar det enklaste. När dammet boot förlorar sitt grepp på axeln eller sliter i halv, kraft standard som CV-leden och den snurrar utan att flytta bilen. Resultatet: Du är på den sida av vägen och kommer ingenstans.

Totalt misslyckande Möjlighet Number Two

Något mindre troligt är idén om "wrap-up." Wrap-up händer när CV-leden sönderfaller helt, men damm boot inte förlorar sitt grepp på axeln eller tår i två. När differential skickar kraften till drivknut axeltappen, vrider det gummi damm boot runt sig själv. Denna vridning förkortar kängan, vilket således drar axelaxeln ur transmissionen. Medan drivaxeln får inte falla helt ur transmissionen kan en halv inkopplade axel utlösa alla typer av förödelse på differentialenheten.

Inre kontra yttre CV Joints

CV gemensamma fel är ganska enkla att spåra. Din bakaxel har två CV-lederna: en nära transmissionen och en annan bakom ratten. Den yttre drivknut gör det mesta av arbetet, eftersom den måste klara av inte bara med upp-och-ner rörelse, men från sida till sida rörelse när hjulet snurrar. En yttre drivknut tenderar att dyka och binder mycket mer medan du slår än en inre led. Prövostenen är att krypa under bilen, linda handen runt drivaxeln och försöka rotera den och flytta den fram och tillbaka. Om den roterar med ett klickljud eller glider fram och tillbaka alls, då du har överskott lagerspel och behöver ersätta den gemensamma.