Hur man byter registreringsskylten ljus på en 2005 Chevrolet Colorado

April 30

Chevrolet släppte Colorado 2004 och sålde det tillsammans sin föregångare, S10. År 2005 Chevrolet eliminerade S10 och Colorado blev nybörjar lastbil. 2005 Colorado kom standard med en 175-hästkrafter, 2,8-liters fyrcylindrig motor. 2005 Colorado hade möjligheten att ha metall stötfångare eller mer elegant plast stötfångare omslag. Båda stilar bakre stötfångare hade en fördjupning i mitten för registreringsskylten att sitta. På förarsidan av denna inbuktning var registreringsskylt ljus. Byte denna lampa kräver få bakom den bakre stötfångaren.

Instruktioner

1 Höja den bakre delen av Colorado med en domkraft. Skjut jack står under bakaxeln och sänk bilen på läktaren.

2 Krypa under den bakre stötfångaren av Colorado och lokalisera registreringsskylt lampfattningen på baksidan av stötfångaren, på förarsidan av registreringsskylten indrag. Koppla ur kabelstammen genom att dra upp på låsfliken och dra selen bort från sockeln.

3 Ta bort muttern säkra registreringsskylt lätt montering på baksidan av stötfångaren, med hjälp av en spärr och uttag. Dra registreringsskylt lampa enheten från stötfångaren.

4 Vrid lampfattningen moturs för att låsa upp den från aggregatet och dra uttaget och glödlampan ur aggregatet.

5 Ta den gamla lampan och dra den från sockeln med en lätt vickar rörelse. Ta en ny 2825 glödlampa, med en ren, luddfri trasa och skjut in den i sockeln. Rör inte glödlampan med dina bara händer, eftersom de oljor från händerna kan orsaka för tidig LAMPFEL.

6 Sätt sockeln och nya lampan i registreringsskylt lätt montering och vrid medurs för att låsa den på plats.

7 Ställ in registreringsskylt lätt montering på plats på den bakre stötfångaren och dra åt fästmuttern till en till två fot-pounds, med hjälp av en momentnyckel och uttag. Anslut ledningsnätet till den bakre delen av registreringsskylten lätt montering.

8 Höj Colorado bort av domkraften, med hjälp av en domkraft, och ta bort domkraften. Sänk lastbil till marken.