Hur man byter automatisk överföring svalare Lines

June 13

Automatisk överföring svalare linjer måste bytas ut när de börjar läcka. Dessa linjer ansluter transmissionen till kylaren. Som transmissionsolja cykler genom motorn, värmer upp och måste passera genom kylar rader i kylaren. I kylaren, är vätskan blandas med kylmedel och återställas till en lämplig temperatur för att gå igenom motorn igen. Ersätter de kallare linjer på ett fordon kräver transmissionen som skall tömmas på vätska så att den inte kommer ut över marken då linjerna är borttagna.

Instruktioner

1 Parkera bilen på en nivå, fast underlag och vänta tills motorn svalna helt. Höj framsidan av bilen med en domkraft på ett par pallbockar för att komma åt undersidan av motorn lättare.

2 Skjut under motorn och lokalisera överföringsdropplåt i centrum strax utanför på förarsidan. Drain pan är en stor, metalltank omgiven av bultar. Placera en långpannan under tråget.

3 Ta bort avtappningsskruven i centrum av överföringstråget med en hylsnyckel. Fäst hylsnyckel för att en förlängning verktyg för att vrida bulten. Låt 10 till 15 minuter för vätskan rinna helt sedan ersätta dräneringsbulten.

4 Lokalisera överföring svalare linjer som löper från sidan av transmissionen till botten av radiatorn. Ta bort rader genom att ta bort muttrarna med en flänsmuttern nyckel. Byt ut linjer, med hjälp av gamla muttrar för att fästa dem för överföring och kylaren.

5 Sänk bilen från domkraften med domkraften. Öppna huven och leta reda på transmissionsstickan ovanför tråget. Dra ut den ur metallröret och sätt en tratt in i röret. Häll i erforderlig mängd transmissionsolja. Byt ut oljestickan stäng huven.