Hur vet jag om min iPhone har klonats?

February 2

Hur vet jag om min iPhone har klonats?


Om din iPhone har klonats, kan du se en kraftig ökning av din månatliga mobiltelefon faktura, med samtal på ditt uttalande att du inte gör. Det enda sättet att ta reda säkert om någon har klonat din iPhone är att ringa din cell leverantör och kontrollera senaste samtalsloggen. Du kan dock ta ett antal andra åtgärder för att ta reda på även om du är misstänksamma. Om du upptäcker din iPhone har klonats, måste du kontakta din cell leverantör avdelning bedrägeri.

Instruktioner

1 Kontrollera din mobiltelefon faktura. Någon kan klona din telefon så att de kan använda den för att göra sina egna samtal. Avgifterna för dessa samtal kunde visa upp på din mobiltelefon faktura så om du får en faktura varje månad som är mycket högre än vanligt eller innehåller samtal du inte säker på att du har gjort, kontakta din mobiltelefon nätoperatör.

2 Ring din mobiltelefon leverantör. Om någon har klonat telefonen kan de använda den för att ringa samtal, men dessa kunde visa upp som görs från en annan plats för dem som du har besökt. Det kan vara värt att kontakta din mobiltelefon leverantör och kontrollera om din telefon register visar du samtal från två platser samtidigt eller i snabb följd. Om dina cellrecords visar samtal som görs från platser som du inte känner igen, kan detta vara ett tecken på din telefon har klonats.

3 Kontrollera om någon skulle ha haft tillgång till telefonen nyligen. Någon kan komma åt den information de behöver för att klona din cell genom telefonen så om du har kvar din cell obevakad nyligen, kanske du vill ringa din cell företag att kontrollera om det har förekommit någon ovanlig aktivitet på ditt konto som du inte känner igen eller att be om ett nytt SIM-kort.

4 Skriv in ditt telefonnummer i en sökmotor och se vad resultaten kommer upp. Om någon har hackat dina uppgifter från din mobiltelefon företag eller en annan källa, kan dessa vara tillgängliga på nätet för andra att använda. Om du ser något misstänkt, ring mobilföretaget att varna företaget och be att rätta till problemet.