Hur man målar Aluminium Ventil Covers

June 4

Aluminium ventilkåpor är ett populärt val över stål ventil täcker eftersom de är lätta, hållbara och långvariga. Däremot kan aluminiumventil täcker missfärgas och färgas med tiden, så måla dem håller dem ser bra ut längre och gör dem lättare att rengöra. Målning aluminium ventilkåpor kräver särskilda åtgärder före sprutning färgen så att färgen inte lossna eller flagna i en kort tid. Materialen kan hittas på någon Biltema och ventilkåpor kan förberedd och målade på bara några timmar.

Instruktioner

1 Använd 400-slippapper till sand hela ytan av ventilkåporna. Vik sandpapper på mitten för att nå alla hörn och sprickor i ventilkåporna. Färgen kommer inte att hålla sig till alla områden kvar unsanded.

2 Sand hela ytan av ventilen täcker igen med hjälp av 800 och därefter 1200 grit sandpapper. Den gradvisa ökningen i graden av sandpapper kommer att resultera i en jämnare yta, men också tillåter färg att hålla sig.

3 Torka av aluminium ventilkåpor med tvättsprit för att avlägsna eventuella kvarvarande skräp som kan orsaka defekter i den färdiga lack. Låt alkoholen avdunsta innan du flyttar till nästa steg.

4 Spraya ett lager grundfärg på ytan av aluminium ventilkåpor. Hålla sprayburk sex till åtta inches från ytan. Se till att primern täcker ventilkåpor och lämnar ingen ren metall visar igenom. Låt primern torka under trettio minuter.

5 Applicera totalt tre lager av spray paint till ytan av ventilkåpor. Håll rockar ljus för att undvika körs i färgen. Låt färgen torka i tre till fyra timmar innan du hanterar ventilkåporna.