Hur spelar jag min mp3-spelare på min radio?

July 16

Hur spelar jag min mp3-spelare på min radio?


Bärbara MP3-spelare gör det möjligt för användaren att lyssna på ett enormt bibliotek av musik överallt. De är idealiska för att lyssna på musik när du tränar eller arbetar, och när du lyssnar på enbart musik via hörlurar. Om du vill använda din MP3-spelare i bilen, det finns en mängd olika alternativ som finns tillgängliga på ett urval av kostnader. Att välja en mindre dyrt alternativ betyder inte nödvändigtvis att offra ljudkvaliteten. Några av dessa alternativ kan du spela din MP3-spelare på mer än bara bilstereo.

ansluta direkt

Många lager bilstereo har en extra ingång. AUX-uttaget är typiskt en hona 3,5 mm, eller 1/8 tum port. Den matchande stereoljudkabel har 3,5 manliga pluggar i båda ändar. Du ansluter ena änden till MP3-spelaren, och den andra till AUX-uttaget. Dessa kablar är relativt billiga. Från och med januari 2010 Radioshack.com säljer sex fot ljudkabel för $ 7,49. Direkta förbindelser via AUX-uttaget erbjuder en högkvalitativ anslutning. Stereon kan ha sin AUX-ingång på baksidan, och använder samma typ av RCA-kontakter som finns på hemmastereoanläggningar. Liknande 3,5 mm till RCA-kablar är också tillgängliga för en jämförbar kostnad. Om så är fallet, måste du dra kabeln till framsidan av instrumentpanelen.

Om din bilstereo inte har en AUX-ingång, har du fortfarande andra billiga alternativ. För radioapparater med ett kassettdäck, kan du använda en kassettdäck adapter. Kassettdäck adaptrar har en kassett ände fäst vid en kabel med en 3,5 mm-uttag, som ansluts till din mp3-spelare. Kassett änden har en magnetkontakt som kommer att beröra kassett huvuden i dina däck, passerar ljudsignalen genom. Adaptrar kan variera i pris från ca $ 6 till $ 35, såsom de granskats av CNET.com på bit.ly/5hN80j.

Många hem stereoanläggningar, samt bärbara "boom lådor" har också AUX, eller ett kassettdäck, så dessa tillbehör kan användas med dem.

FM-sändare

Enligt Kevin Massey av CNET.com kan de utan någon form av direkt anslutning alternativ fortfarande spela MP3-spelare genom sin bilstereo, med hjälp av en FM-sändare. FM-sändare plugga in din MP3-spelare, och sända ljud över en radiofrekvens. En FM-sändarens stor nackdel är att kvaliteten på överförda ljudet är mycket sämre. Många FM-sändare är batteridrivna, och låter dig spela din MP3-spelare via någon FM-radio.

eftermarknaden stereoapparater

Medan låg kostnad, transmissionsalternativ riktning anslutning och FM alla delar en nackdel: du måste styra MP3-spelaren direkt. Kevin Massey av CNET.com föreslår att installera en eftermarknaden radio med en mer sofistikerad anslutning som överför både ljud och information. Kontrollera tillverkarens handbok för att bestämma kontakten eller DIN storlek, kompatibel med din bil. Enstaka DIN system har en rudimentär gränssnitt som gör att du kontroll över spellistor och låten val, medan de dyrare dubbla DIN system kan ha pekskärm skärmar, och även visa skivomslag. Dessa system finns i en mängd prisklass. Från och med januari 2010 säljs Sonys CDX GT610UI modell för $ 139, medan Pioneer AVIC-D3 säljs för $ 1429.