Hur du ansluter en DVD-spelare till en TV med videokablar som är gröna, blå och röda

March 11

Komponentvideo är en standard hemelektronik teknik som används för överföring av videodata mellan videokällor och tittar skärmar. Komponentvideo, som namnet antyder, delar upp en bild upp i sina komponentdataströmmar. Detta möjliggör en högre bildkvalitet eftersom mindre bandbredd utnyttjas sänder redundanta data. Komponentvideo ofta identifieras genom sina avslöjande röda, gröna och blå kontakter och används fortfarande av många elektroniska produkter i både datorgrafik och hemmabio teknik.

Instruktioner

1 Leta komponentvideoutgångarna på DVD set top box. Dessa videoutgångar grupperas tillsammans och ofta märkt som komponent video. Dessutom är individuella videouttag samma färg som deras motsvarande kabelanslutning.

2 Anslut kabelkontakterna med tillhörande komponentuttag på baksidan av DVD-spelaren. Dessa är färgkodade för att säkerställa enkel identifiering av vilka jack accepterar vilken anslutning.

3 Leta komponentvideouttagen på baksidan av TV: n. Dessa kontaktdon finns ofta i den bakre nedre delen av TV nära det elektriska kontaktdonet.

4 Anslut varje kabelanslutningen till dess tillhörande färgkodade uttaget på baksidan av TV: n. Komponentvideoanslutning är nu installerad.

Tips

  • En vanlig missuppfattning om komponentvideo är att, till skillnad från andra videokablar, inte komponentvideo inte har en linje tillägnad överföring av ljud från videokällan. Man måste använda en ljudöverföring kabel, kompatibel med sin utrustning, S / PDIF koaxialkablar eller optiska kablar.