Hur man klarlack aluminiumfälgar

May 15

Aluminiumfälgar är ofta billigare än stålfälgar och aluminium lätta vikt kan också hjälpa dig att spara pengar genom att öka bränsleeffektiviteten. Men aluminiumfälgar är också kända för frätande längs däckvulsten (där däcket möter hjulet) tills däcken förlorar långsamt luft och hamna platt. Ett av de bästa sätten att förhindra detta är genom att hålla klarlack på dina aluminiumfälgar. Om klarlack visar tecken på sprickor eller skrovlig, kan det vara dags att ta bort den gamla rock och tillämpa en ny.

Instruktioner

Ta bort gammal färg eller klarlack

1 Ha en däckverkstad eller bilmekaniker bort hjulen från bilen och sedan separera däck från kanterna.

2 Spränga alla smutsen av fälgarna med en trädgårdsslang. Följ upp med en nylonborste att skrubba bort all smuts, torka sedan hjulet torrt med en trasa.

3 Häll färgborttagningsmedel i en sprayflaska, med hjälp av en tratt för att skydda mot spill. Skruva upp på sprayflaska ordentligt.

4 Spraya färgborttagningsmedel på ytan av hjulet och vänta 15 minuter.

5 Fukta en stålullskudde i färgborttagningsmedel och skrubba fälgen med den. Håll återfukt dynan och skrubba tills du har skurat hela hjulet.

6 Skölj partiklar bort från hjulet med en hink eller en trädgårdsslang.

7 Re-spray för att måla stripper på eventuellt kvarvarande färg eller klarlack. Låt det sitta i ytterligare 15 minuter, sedan skrubba med strippan-fuktad stålull igen. Skölj. Upprepa detta steg tills hjulet är ner till ren metall.

Tillämpa det nya klarlack

8 Polera hjulet med fin stålull och flytande sandpapper.

9 Slipa hjulet med lacknafta, skölj den med en hink vatten eller en trädgårdsslang för att bli av med eventuella kvarvarande fina partiklar av färg.

10 Blanda katalysatorn och tydliga coat komponenter i en katalyserad uretan klarlack måla som POR-15 Glisten PC. Re-cap flaskan och låt det sitta i en timme. Medan du väntar, prep hjulen för målning genom att gnugga dem med isopropylalkohol.

11 Pensla första lagret av klarlack på plats, var noga med att täcka hela utsidan av hjulet. Vänta ungefär tre timmar för klarlack för att få klibbig, sedan lägga till ett andra skikt.

12 Låt hjulet sitter i ett skyddat område tills färgen är helt härdat. Detta kan ta så många som tre eller fyra dagar.

13 Har däckverkstad eller bilmekaniker montera däcken på din aluminiumfälgar igen och installera dem på bilen igen.

Tips

  • Arbeta på ett hjul i taget.
  • Bär neopren handskar för att skydda händerna. Skyddsglasögon för att skydda ögonen och en ansiktsmask för att skydda dig från rök och färgpartiklar. En långärmad belagd nylon skjorta eller jacka rekommenderas också att skydda dina armar.