Hur man tar bort en överföring på en Camaro

March 20

Hur man tar bort en överföring på en Camaro


Chevrolet Camaro infördes 1967 för att konkurrera med Fords populära Mustang. Camaro var i kontinuerlig produktion 1967-2002 när den avbröts. Under 2010 genomfördes en helt ny Camaro införts av Chevrolet. Tyvärr, som i oktober 2009 är ännu inte tillgänglig för hemma mekaniker serviceinformation på 2010 Camaro. Eftersom dessa fordon fortfarande kommer att täckas under fabriksgaranti, och varje försök av ägaren att ta bort överföringen kan tomrum som garantin, ska service till sändningar i dessa fordon göras av en certifierad General Motors återförsäljare. Informationen i denna artikel kommer att avse äldre modell (1967-2002) Camaros.

Instruktioner

Koppla bort Drives

1 Höj fordonet och stöd bilen med domkraften, enligt instruktionerna i bruksanvisningen.

2 Leta reda på drivaxeln och bakaxeln flänsen. Drivaxeln är den långa stålrör som sträcker sig från den bakre delen av transmissionen till bakaxeln. Flänsen blir stålet partiet av den bakre axeln som är bultad till drivaxeln. Måla en referenslinje på baksidan av drivaxeln och på flänsen på bakaxeln. Du kommer att ta bort drivaxeln, och det måste installeras i samma relativa position.

3 Koppla bort U-leden genom att ta bort de U-bultar eller remmar som ansluter den till bakaxeln driv ok.

4 Sänka drivaxel så att den kan glida under den bakre axeln. Skjut drivaxeln bakåt och frigöra den från transmissionen.

Koppla sändnings

5 Ta bort trimplattan och växel boot, som ligger i mittkonsolen som omger växelspaken. Dessa delar är vanligtvis kvar av skruvar på äldre modeller som kan tas bort för att ta bort trimplattan och växel boot. Nya modeller använder dolda klipp som medger urkoppling genom att försiktigt bända trim plattan bort från mittkonsolen.

6 Koppla bort hastighetsmätarvajern från baksidan av transmissionen. Det kommer att anslutas till transmissions tailhousing strax under växelreglaget.

7 Koppla från backup ljus från transmissionen genom att koppla bort den långa stålstav som sträcker sig från förarsidan av transmissionen till backupdrivlänken monterad mellan transmissionen och fordonets ram.

8 Ta bort skruvarna som ansluter transmissionstvärbalken på ramen. Tvärbalken är stålbalken bultad till båda sidor av ramen och transmissions tailhousing.

9 Ta bort skruvarna som ansluter transmissions tailhousing för överföring crossmember. Ta bort tvärbalken från fordonet.

Ta bort Transmission

10 Koppla bort växelstänger från sidan av transmissionen genom att ta bort de kvarhållande stift. De kommer att vara de stålstänger, som sträcker sig från skift som ansluter till spakarna på förarsidan av transmissionen.

11 Demontera skruven som förbinder växelreglaget till transmissions tailhousing. Ta växel från fordonet med växelstänger anslutna.

12 Stötta växellådan med en växellådsdomkraft placerad under den. Höja domkraften tillräckligt för att ta vikten av transmissionen av motorn.

13 Ta bort de fyra överföring till Fläns bultar. Bulthuvudena kommer att ligga på flänsar som sträcker sig från framsidan av transmissionen.

14 Skjut överföring bakåt för att lösgöra den ingående axeln från klockhuset.

15 Sänk växellådsdomkraft och ta bort överföringen från fordonet.

Tips

  • Använd tejp för att fästa lageröverfallen till U-lederna. Detta kommer att hålla nållagren från fallande out.Specialty verktyg som transmissions uttagen ofta kan lånas från bildelar leverantörer på liten eller ingen kostnad.
  • Följ instruktionerna i bruksanvisningen när du lyfter och sänker ett fordon. Om du inte gör det kan orsaka skada eller death.Use en dedikerad växellådsdomkraft när du tar bort en överföring från ett fordon. Du inte gör det kan orsaka injury.Removing en sändning från varje fordon kräver en viss nivå av fordons skicklighet och kunskap. Om du inte har dessa kunskaper, är det bäst att lämna det här jobbet till en professionell.