Hur man tar bort vit skokräm Från billack

January 23

Hur man tar bort vit skokräm Från billack


Vit skokräm-likt väg paint-kan envist följa bilens färg och vara svårt att ta bort med hjälp av konventionella biltvätt behandlingar. Skokräm är tillverkad av en mängd olika ingredienser, inklusive färgämnen och växer, som torkar till en hård, motståndskraftig fläck som liknar kalkhaltig färg. Lyckligtvis kan du använda verktygen detaljer proffsen använder för att ta bort tuffa lack från fordons finish genom att göra en snabb resa till Biltema.

Instruktioner

1 Flytta bilen till en skuggig plats före tvätt. Tvätta bilen med en professionell biltvätt lösning och mjuk trasa, skölja väl med en trädgårdsslang. Torka med en mjuk sämskskinn.

2 Blanda ihop en lösning av två droppar av biltvätt lösningen till 30 oz. vatten i en sprayflaska. Eller köpa en professionell lera bar detalj lösning från en automatisk leverans butik.

3 Öppna lera bar och skär den i två halvor. Detta säkerställer att om du tappar baren under rengöring har du fortfarande en annan bit att falla tillbaka på. När en bar träffar marken måste kasseras.

4 Arbeta stången till en platt pannkaka form i dina händer. Arbetet över områden på bilen som inte är större än två fot med två fot. Frikostigt spruta smörjmedel över områden som påverkas med skokräm.

5 Placera leran bar i handflatan och arbeta över det färgade området, glider stången över skokräm i fram och tillbaka rörelser för att avlägsna rester. Vänd leran över att använda den rena sidan av pjäsen som du tar bort polish. När den andra sidan är också smutsig, knåda och omarbeta leran bar tills det finns två rena ytor för dig att använda på polska.

6 Ta bort eventuella kvarvarande lera med spray smörjmedel och en mjuk ren trasa. Undersök ytan på bilen. Om det återstår några bitar av polish på billack, fortsätter du till steg 7.

7 Använd en 50/50 lösning av isopropylalkohol och destillerat vatten på en mjuk trasa. gnugga försiktigt över det färgade området för att avlägsna eventuella kvarvarande polska återstod.

Tips

  • Om utsmetad över bilen när du använder lera bar du kanske inte använder tillräckligt lera smörjmedel när du tar bort smuts.
  • Clay barer kommer också att ta bort bil vaxer och polermedel; du kan behöva återför området efter att ha använt lera bar.