Hur Tina spolarvätska

November 28

Hur Tina spolarvätska


Upptining fryst spolarvätska är lika spännande och underhållande som det låter. Det fryser oftast eftersom en sommarblandning används under vintern. Frysning kan resultera i en trög sprej i bästa fall, eller fullständig blockering och ingen sprej i värsta fall. Om detta händer, har du några alternativ till ditt förfogande för att stänga av värdelös slask och is tillbaka till friflytande vätska.

Välj rätt vätska för din klimat

Läs etiketten på spolarvätska noga innan du köper. Etiketten kommer tydligt ange temperaturen vätskan ska användas på. Till exempel, sommar blandningar är bara bra för 32 grader och upp innan de fryser, på samma sätt som rent vatten. Vinter formler inkluderar en frostskyddslösning som sänker fryspunkten. Välj spolarvätska som tål de kallaste temperaturerna bilen kan stöta på.

Upptining utan att ta bort komponenter

Om vindrutan spolarvätska redan har frusit, har du några alternativ. Den första, och enklaste, är att parkera fordonet i en varm garage för en längre tidsperiod. Den exakta mängden beror på hur frusen vätskan är och hur varmt garaget är. När vätskan har återgått helt till ett flytande tillstånd, tömma den och fylla systemet med rätt vätska för din klimat.

Upptining med demonteringar

Om du inte har tillgång till en uppvärmd garage, är det möjligt att tina spolarvätska genom att ta bort systemet från fordonet. Uppenbarligen är detta inte ett lätt jobb och bör endast försökt om du är händig med verktyg. Först lossa gummislangar som ansluter till vätskebehållaren. Ta bort fästbultarna och behållaren själv. Därifrån är det en fråga om att följa gummislangar och koppla dem från sprutor själva. När du har tagit bort alla komponenter från fordonet, tar dem i ditt hem för att tina helt.

Förebyggande

Att veta hur man förhindrar vätskan från frysning är viktigare än att veta hur man tina den. Om bilen är full av en sommarblandning och du inte vill tömma hela systemet, kan du sänka fryspunkten med kemiska tillsatser finns på någon Biltema. Dessa avisningsmedel använder metanol inte bara förhindra frysning, men också för att smälta frost och ljus is. Om du är osäker på vilken temperatur din vätska fryser vid, vara säkra och lägga till några avisningsmedel innan de kallaste temperaturerna anländer, eller avlopp och fylla systemet med en vinterblandning.