Hur man byter en gemensam CV i en 1988 Chevy Cavalier

December 11

CV (konstant hastighet) fogar är en viktig del av en framhjulsdriven bil. CV lederna i 1988 Chevy Cavalier överföring drivkraften från överföring till hjulen. CV lederna är utformade för att rotera med en konstant hastighet och i olika vinklar i förhållande till hjulen. Ibland kan ojämna vägar och dåligt väder ta sin tribut på CV lederna. Byte av lederna är en ganska utmanande uppgift, men det är en som du kan åstadkomma i ditt eget garage på mindre än två timmar med hjälp av rätt verktyg.

Instruktioner

avlägsnande

1 Lyft fordonets front med en domkraft och ställning pallbockar under ramen. Sänk fordonet på pallbockar.

2 Ta bort muttrarna på båda framhjulen med en klack skiftnyckel. Ta bort båda hjulen. Bifoga en spärr och uttaget till navmuttern. Med hjälp av en brytare bar, lossa muttern och ta bort den.

3 Leta bromsoken och ta bort fästskruvarna med en spärr. Hänga bromsok med hjälp av några metalltråd. Låt inte bromsledningen stödja vikten av bromsoket. Dra bromsrotorn från fordonet.

4 Separera manöverarmen från kulleden genom att ta bort muttern med en skiftnyckel. Lossa den nedre länkarmen från stabilisatorn genom att ta bort alla bultar med en skiftnyckel.

5 Leta specialverktyg J-28733 och bifoga det till axelnavet. Detta verktyg är ett stycke av gjuten metall som passar runt CV-leden. Verktyget kommer snäpper på plats genom att trycka på. Flytta CV-leden bort från navet genom att trycka inåt och bort. Var noga med att inte skjuta CV-leden för mycket, lagom tills det är löst.

6 Ta bort CV-leden från transmissionen med hjälp av en glidhammare. Fäst glidhammare till specialverktyg J-28733 att utföra denna uppgift.

Installation

7 Knäppa en ny CV-leden på plats. Se till att den sitter helt i transmissionen.

8 Skjut in CV-leden i hjulnavet. Var noga med att inte överanstränga CV-leden.

9 Sätta tillbaka den nedre styrarmen stabilisatorn. Dra åt muttern med en skiftnyckel. Installera en ny saxpinne vid behov.

10 Fäst styrarmen till kulleden genom att dra åt den med en spärr. Dra det till 42 foot-pounds med en momentnyckel.

11 Installera bromsrotorn och tjocklek. Dra bromsoket monteringsskruvarna till 28 foot-pounds med en momentnyckel.

12 Installera en ny navmuttern. Vridmoment det ner till 191 foot-pounds. Installera en ny saxpinne i muttern.

13 Byt ut framhjulen och dra åt muttrarna med en klack skiftnyckel.

14 Lyft fordonet med en våning jack och ta bort jack läktaren. Sänk fordonet med domkraft. Provkör fordonet för att kontrollera funktionen.