1157 Ljus Socket Repair

October 27

1157 Ljus Socket Repair


Upp till några år sedan nästan varje lätta lastbil, bil och de flesta båt och allmännyttiga släpvagnar utrustades med en kombination svans, vända och bromsljus fixturen på båda bakre hörn som används en 1157 glödlampa. Lampan passar en speciell sockel som aktiverade denna dubbel glödlampa. Det var ett pålitligt system, lätt att förstå och ofta lika lätt att reparera när lamporna slutat att fungera korrekt.

Kontrollera Bulb

Merparten av tiden, när du märker att bakre svans / sväng ljus fungerar, är problemet lampan snarare än sockeln så alltid kontrollera lampan först. Kom ihåg att 1157 glödlampa har dubbla trådar, en för bakljus funktion, den andra för broms / sväng ljusfunktion. Om någon av dessa bryts, kan det lätt påverka korrekt funktion av den andra, obruten filament. Byt ut glödlampan.

Korrosion

De flesta svans / tur ljusenheterna är inte perfekt vatten eller lufttäta. Fukt kan komma in, kondensera på metall fixturen och orsaka korrosion. Ta bort lins av montering och glödlampan, sedan använda en liten bit av Emory tyg, rullas upp och in i uttaget för att lysa upp interiören och ta bort korrosion. Använd en liten skruvmejsel för att skrapa de två positiva kontakter i botten av sockeln.

ledningar

En 1157-uttag kommer att ha två kablarna som leder till dess baksida. Båda dessa är positiva ledningar. Använd en 12V, sond-typprovning ljus för att säkerställa de positiva kablarna är varm när ljuset är aktiverat. Om du hittar ett problem, nära examen tråden och anslutningen tills du hittar den exakta problemet.

Grundstötning

En 1157 socket grunder genom metallram lätt montering antingen med en tråd eller genom fäst skruvarna som håller enheten på fordonet eller släpvagnen. Om lamporna på din bil eller släpvagn agerar "konstig", till exempel både blinkers blinkar på en gång, baklyktor stänga när bromsarna är tillämplig eller gå ljus sedan tona ned, misstänker en felaktig grund. Inspektera jordledningen eller kontrollera jordskruvarna för korrosion.