Vad gör en blinkande "DV OM" Mean på en Canon XL1S?

August 17

Vad gör en blinkande "DV OM" Mean på en Canon XL1S?


Med Canon XL1S, oavsett om du är en traditionell point-and-shoot person eller en ivrig filmare, kan du styra slutartid, bländare, exponering och förmåga att byta objektiv. För att tillgodose olika fotograferingsmiljöer, kan du använda tre fotograferingslägen: Normal Film, Digital Foto eller Frame Film. En sak som skulle kunna stå i vägen för din anpassa din fotografering erfarenhet av Canon XL1S är om "DV IF" börjar blinka - en indikation att kontrollera kameran.

Identifiering

År 1997 Canon släppte Canon XL1. Det var den första prosumer digital videokamera för att erbjuda ett modulsystem, som ingår utbytbara objektiv; videofilmare inte längre behövs för att förlita sig på studiokameror för linsalternativ. År 2001 släppte Canon XL1S mini-DV-kamera. År 2004, Canon XL2 ersatte XL1S. CNET kallar XL serien "Porsche 911 av DV-kameror."

DV Kontroll

DV Kontroll var en ny funktion i XL1S. Med DV Control kan du styra skivan / stopp / start av en externt ansluten IEEE 1394 lagring eller videoinspelningsenhet. Anordningen, såsom en annan videokamera, måste anslutas med en DV-kabel. Du behöver bara trycka på XL1S "start / stopp-knappen för att styra driften; de åtgärder som du utför kommer att dupliceras på andra DV-enhet, som producerar en exakt kopia.

DV IF

Enligt Canon XL1S bruksanvisningen, när utrustningen, till exempel en annan videokamera eller videoinspelningsenhet, inte i posten, paus och stoppläge; [- - -] Visas; och DV-styrbara utrustningen inte är ansluten "DV OM" blinkar. För att åtgärda detta, från XL1S menyn, klicka på "System" och välj "DV Control" och välj "Off" inställningen.

filmer

Innan XL1S skulle dyra film formaterade kameror har förbjudit filmstudenter och blivande filmskapare från att göra proffsfilmer. Men funktionalitet och rimliga kostnader för XL1S ändrade det. I själva verket, en anmärkningsvärt exempel är Danny Boyle, chef för 2002 brittiska zombiefilm ''28 dagar senare.' 'Han sade att han kunde skapa en verklig ser övergivna London, på en $ 15.000.000 budget, eftersom hans besättning används många digitala videokameror - som inkluderade de XL1S - och sköt scener mycket snabbt.