Vilka är de olika typer av motorcyklar?

December 12

Motorcykeln är vanligt i vår kultur. Det finns olika typer, och i varje kategori finns kan hittas variationer på den ursprungliga stilen. Varje typ av motorcykel varierar, ibland subtilt, ibland dramatiskt från andra typer av motorcyklar.

kryssnings

En av de vanligaste typerna av motorcyklar är kryssaren. Som namnet antyder, denna typ av motorcykel har en mer tillbakalutat körställning, med ryttaren sitter rakt upp. Denna typ av motorcykel tenderar att vara tung, men det är normalt tillräckligt stor för att det ska finnas en passagerare att åka bekvämt. I USA, är Harley-Davidson den mest kända typen av kryssare, men andra tillverkare gör också denna typ av motorcykel.

sport cykel

Sporten eller gata cykel varierar kraftigt från kryssaren. Denna typ av motorcykel kan beskrivas som spännande, och är ofta associerat med höga hastigheter. Denna motorcykel är vanligtvis ljus och ryttare tenderar att vara i en mer böjd över körställning. Även om det finns utrymme för en passagerare, är det oftast inte så bekvämt för resenären. De vanligaste tillverkarna av gatan cykel är baserade i Japan, såsom Kawasaki, Honda, Suzuki och Yamaha.

Sport-tourer

Denna typ av motorcykel kombinerar vikt, körställning och rymd av en cruiser med stil och hastighet av en sport cykel. Denna motorcykel är konstruerad för långdistansresor och kan betraktas som en mer lyxig motorcykel. Uppvärmda handtag, hård bagage för lagring och låsningsfria bromsar är bara några av de mer avancerade tillbehör som finns på denna typ av motorcykel. Honda Goldwing är en mycket populär sport-tourer.

Off-road eller Dirt Bike

Off-road motorcykel eller dirt bike, är mycket populärt och tilltalar unga ryttare samt vuxna ryttare. Denna typ av cykel är speciellt utformad för terrängkörning och är mycket enkel och avskalad jämfört med de andra stil motorcyklar. Det är inte tillåtet att rida på gatorna, men det kan köras på stigar eller på ett spår. Denna motorcykel är mycket lätt, har nubby däck för dragkraft och är konstruerad för att hålla upp även när cykeln tappas. KTM, Honda och Suzuki är bara några tillverkare som säljer denna typ av motorcykel.

Dual-sport

Den dubbla sport stil motorcykel är konstruerad för både on- och off-road användning. Det är Street Legal, till skillnad från en off-road-bara cykel, och det är i stånd att ändra ridning miljöer som förhållandena ändras. Utan att behöva en separat motorcykel, kan dubbla sporten går från trottoaren till smuts utan tanke. Denna typ av motorcykel kan inte ta itu med extrema terrängförhållanden, men det kan enkelt terrängkörning. Suzuki, KTM och Yamaha är dubbel-sport tillverkare.

Standard

Standarden anses vara den mest grundläggande och mångsidig motorcykel tillgänglig. Det anses vara en traditionell eller naken cykel på grund av bristen på tillbehör. Därför traditionella cyklar tenderar att vara mer överkomliga. Den upprätta körställningen, låg vikt och mindre storlek gör detta till en stor motorcykel för nybörjare. Ducati och Buell är standard tillverkare.