Hur konvertera en WMV till en iPod gratis

November 25

Apple iPod kan bara läsa vissa multimedia filformat, inklusive QuickTime och MPEG-4. IPods inte kan läsa Windows Media Video (WMV) filer, en komprimerad video filformat som utvecklats av Microsoft och används ofta för att strömma video innehåll till en Windows-aktiverad dator. Men det är ett sätt för iPod-användare att se WMV innehåll på sina enheter. Genom att konvertera WMV till en acceptabel filformat är iPod kan visa innehållet i filen.

Instruktioner

Konvertera på en Mac

1 Peka din webbläsare till Wondersoftware s Video Converter för Mac sidan. Klicka på "Hämta" av Video Converter för Mac för att ladda ner gratis konverteringsprogram.

2 Dubbelklicka på DMG-filen efter hämtningen är klar. När programmet är installerat, öppna programmet genom att dubbelklicka på den.

3 Klicka på knappen "Lägg till filer" i det övre vänstra hörnet av skärmen. Leta upp och markera WMV-fil du vill konvertera för användning på din iPod.

4 Klicka på "Format" i rullgardinsmenyn för att ange ett filformat för att konvertera till. Rulla ner och välj "iPod" och ange "MPEG-4."

5 Välj en utgång katalog genom att klicka på "Output" rullgardinsmenyn längst ned på skärmen. Klicka på "Bläddra" för att välja en utgång plats för MPEG-4-filen. Klicka på "Start" för att börja konverteringen.

6 Öppna iTunes. Klicka på "File" i menyraden och välj "Lägg till i bibliotek." Leta upp nyskapade MPEG-4-filen och välj den.

7 Anslut iPod USB sladden i din iPod. Därefter ansluta USB huvudet i USB-porten på datorn. Låt datorn för att synkronisera med iPod. MPEG-4-filen kommer automatiskt ladda upp till din iPod.

Konvertera på en dator

8 Peka din webbläsare till AVItoIPod webbplats där du hittar verktyg för att konvertera WMV till iPod video. Klicka på hyperlänktext "klicka här" i det första steget för att ladda ner gratis konverteringsprogram.

9 Dubbelklicka på den nyligen skapade ikonen för att starta programmet.

10 Klicka på knappen i mitten på den högra sidan av huvudskärmen som läser "Kör iPod Video Converter" när markören rullar över den.

11 Klicka på "Öppna fil." Leta upp WMV-fil du vill konvertera till MPEG-4 för användning på din iPod.

12 Klicka på "Profil" rullgardinsmenyn och välj "iPod MPEG-4-film."

13 Klicka på "Output" -fältet och ange var du vill spara den nyskapade filen. Klicka på "Konvertera" för att börja konverteringen.

14 Välj "Starta iTunes för att ladda upp / spela utdatafilen [s]" och klicka sedan på "Nästa" -knappen. Klicka på "File" i iTunes menyraden och välj "Lägg till i bibliotek." Välj den nyskapade MPEG-4-filen.

15 Anslut iPod USB sladden i din iPod. Därefter ansluta USB huvudet i USB-porten på datorn. Låt datorn för att synkronisera med iPod. MPEG-4-filen kommer automatiskt ladda upp till din iPod.

Tips

  • Använd inte iPod medan synkroniseringen pågår. Detta kommer att avbryta synkroniseringen och förhindrar filen från att överföras till din iPod.