Hur felsöker jag en automatisk växellåda i en 1985 Toyota 4Runner?

February 13

Hur felsöker jag en automatisk växellåda i en 1985 Toyota 4Runner?


Automatväxellådan i en 1985 Toyota 4Runner överför motorns kraft till bakhjulen, vilket gör att fordonet att ha tillräckligt med kraft för att driva på både låga och höga hastigheter. Användning av transmissionsolja hjälpmedel i smörj det inre av transmissionen och fungerar som en hydraulvätska i kontrollen av kretsar inom transmissionsaggregatet. Problemet med en automatisk växellåda är att på grund av det ömsesidiga beroendet mellan de olika funktionerna och den vätska som tjänster dessa funktioner, kan en liten, billig problem snabbt blivit flera dyra problem.

Instruktioner

1 Lokalisera momentomvandlaren. Det är den sfäriska metallhöljet som verkar ha tillplattad på motsatta sidor. Detta är den bit som roterar när motorn är igång och ersätter kopplingssystemet. Om 4Runner har problem tomgång medan parkerade eller det finns ett problem med överföringen växling mellan växlar smidigt, eller om det finns en fördröjning mellan den tidpunkt då växlingen går och den tid sändningen svarar problemet är sannolikt relaterade till momentomvandlaren .

2 Leta skift solenoider. Du kan använda ett fordon manual från Chilton att hitta dem. Solenoiderna i överföringen är som mini-elektromagneter. När fordonet startas, den liten avgift för el som går till överföringsmagnet sluter kretsen och tillåter förskjutning av kugghjulen automatiskt. Om du märker dina redskap tvekar när de flyttas, eller om du upptäcker att du inte kan flytta in i en av de redskap när motorn är igång, kan problemet vara skift solenoider. Reparera dessa är inte en svår procedur och förklaras i Chilton manual.

3 Lokalisera det hydrauliska styrsystemet. Detta system använder hydraulvätska för att hantera de påfrestningar som krävs för att driva ventilerna och strypa att maximera användningen av motorns effekt. Vakuumledningen, som är en del av detta system hjälper till att kontrollera nedväxlingsytan på växelventilen. Om du märker att RPM inte svarar på automatisk växling utan förseningar eller tvekan, kanske du vill överväga en sändnings flush eller kontrollera tätheten av vätskan.

4 Kör din 4Runner efter sändningen har spolats och fylld. Om du märker växlingen är fortfarande inte fast, kanske problemet inte överföringen alls. Om din 4Runner är en fyrhjulsdriven, kommer du att ha det som kallas överföringsfallet. Överföringen fall är den del som medger skifte mellan två hjul och fyrhjulsdrift. Om du har problem skiftande från tvåhjuliga till fyra hjul, eller bara vissa redskap på fordonet arbetar i endera enhet, är ditt problem fördelningsväxellådan.