Hur kan man få en bil med en Jack

April 7

Hur kan man få en bil med en Jack


Punkteringar är bland de vanligaste bil relaterade populärare förare står inför. För att ändra ett däck måste du veta hur man skall höja bilen med en domkraft först. Varje jack är annorlunda, men principerna är desamma. När du lär dig att lyfta bilen med en domkraft du kommer att vara ett steg närmare att kunna ändra din egen däck.

Instruktioner

Hur kan man få en bil med en Jack

1 Placera domkraften i rätt läge bredvid det punkterade däcket. Om punktering är ett bakdäck, placera domkraften framför den. Om punktering är en framdäcket, placera domkraften bakom det.

2 Följ instruktionerna på hur man lyfter domkraften. Det finns många typer av domkrafter, från elektriska till golv uttag till Handdrivna versioner. Instruktioner ska skrivas på domkraften själv. För handmanövrerade domkrafter, vrida handtaget medurs för att höja domkraften.

3 Lyft bilen med domkraften tills hjulet är tillräckligt från marken för dig att ta bort däcket.

4 Sänk domkraften när du är klar med din reparationsarbete (när du har lagt ett nytt däck på). För att sänka handmanövrerade domkrafter, vrida handtaget moturs. För alla andra uttagen, följ instruktionerna.

Tips

  • Vid byte en punktering se till att lossa muttrarna innan du lyfter bilen med en domkraft, eftersom det kommer att bli mycket svårare när hjulet är från marken och kan snurra.
  • Var mycket försiktig när du klättrar under en bil som är upp med en domkraft, som bilen kan falla på toppen av dig om felaktigt upp.