Hur man väljer den olja och Vätskor för en Ford Explorer

October 12

Ford Explorer medelstora SUV infördes först 1991. Den finns i både två dörrar och fyra dörrmodeller, och vätske rekommendationerna inte variera mycket från andra Ford SUV. Här är hur man väljer olja och vätskor för alla årsmodeller av Ford Explorer.

Instruktioner

1 Upprätthålla rätt nivå av transmissionsolja med Motor MERCON V automatisk växellåda vätska. Observera att Mercon och MERCON V transmissionsvätskor inte är utbytbara, och att med hjälp av en icke-Rekommenderad transmissionsolja kan leda till skador på transmissionen.

2 Fyll din överföringsfallet vid behov, med Motor MERCON automatisk växellåda vätska. Som i steg 1, är inte utbytbara med MERCON V. MERCON vätska

3 Smörj din framaxeln med Motor SAE 80W90 premium bakaxel smörjmedel. I de flesta fall kräver bakaxeln samma smörjmedel; men om du har en 4.0L SOHC V6 motor och 3,73: 1 eller 4,10: 1 bakaxelutväxling, eller om du har en 5.0L V8-motor, använder syntetisk bakaxeln smörjmedel. Ford rekommenderar Motor SAE 75W140 högpresterande syntetisk bakaxeln smörjmedel.

4 Blanda Premium Motorkylvätska med ren, drickbart eller destillerat vatten i lika delar. Om du använder icke-destillerat vatten, måste det vara "mjuka" eller demineraliserat.

5 Lägg Tillsats friktionsmodifierare C8AZ-19B546-A eller motsvarande som uppfyller Ford specifikation EST-M2C118-A när helt påfyllning Traction-Lok ​​axlar.

Tips

  • Kontrollera alla vätskenivåer regelbundet. Transmissionsolja, till exempel inte kan visa symtom på att vara på en låg nivå förrän det är för sent för att undvika överföring skador.
  • Syntetiskt axel smörjmedel fylls för livet och behöver inte kontrolleras eller ändras om du misstänker att en läcka.