Felsökning GMC Truck Problem

September 15

Felsökning GMC Truck Problem


GMC lastbilar omfattar flera lampor som kan användas för att felsöka problem inom fordons varning. Dessutom kan symtom som uppträder tillsammans med sådana problem också användas för att identifiera vissa frågor och samtidigt ta bort andra. Problem med en GMC lastbil kan relateras till motorn, elsystem eller någon annan komponent av lastbilens operativa system. Dessa typer av frågor kan identifieras och korrigeras genom att följa några enkla felsökningssteg.

Instruktioner

1 Övervaka varningslampor. Varningslampor som tänds i kombiinstrumentet vidarebefordra meddelanden som identifierar problem. Förutom de vanliga lampor, som "Check Engine" nyare ljus, som en låg varningslampa däcktryck kan visas på senare GMC lastbilsmodeller. Vissa lampor, liksom krockkudden beredskap ljus, tänds en kort stund vid start och sedan gå ut. Om lampan fortsätter att lysa och åtföljs av en fals, bör du kontakta en återförsäljare för korrigerande åtgärder.

2 Var medveten om fysiska symptom. Om fordonet inte beter sig som normalt förväntas, kan sådana frågor vara symtom på större problem. Dålig hantering kan vara ett tecken på lågt däcktryck, så det skulle vara klokt att kontrollera luftnivåer i däcken. Oväntat motor stopp kan innebära att gastanken är tom; Fyll den. Bullriga bromsar kan betyda bromsbelägg måste kontrolleras med avseende på slitage.

3 Kontrollera säkringslådor. Om elektriska delar sluta fungera, liksom minnes säte, till exempel, en trasig säkring kan vara problemet. Om när du trycker din plats minnesknappen det inte fungerar, byt ut säkringen. Sätet säkring i det inre kabinen säkringsdosan och är placerad under den vänstra sidan av ratten. Det finns också en extra säkringsdosan i motorrummet som håller hög ström säkringar, som bränslepumpen. Söka i registret på locket på säkringsdosan och byt säkring - med den medföljande säkrings avdragare - för motsvarande problem del. Använd som säkringar.