Vad är Android Cupcake?

January 29

Googles Android operativsystem släpptes första gången för allmänheten under 2008, och har sedan dess genomgått ett antal versionsuppgraderingar. Varje version är utvecklingsnamnet är baserad på en dessert objektet och namnges i alfabetisk ordning. Version 1.5 av Android OS kom under kodnamnet "Cupcake" och införde ett antal uppgraderingar för enheter som kör Android.

android

Android är ett operativsystem konstruerat av Google för mobila enheter, inklusive smartphones och surfplattor. Bygger på operativsystemet Linux, fick Android OS betydande marknadsandel i smartphone marknaden, och från och med offentliggörandet är en av de viktigaste konkurrerande operativsystem installerade på smartphones och surfplattor.

muffin

Android OS version 1.5, även känd som Cupcake, är en tidig förbättring av Android OS. Det släpptes i maj 2009 för nordamerikanska användare, även om Android-utvecklare hade en release redan i april samma år. Detta over-the-air frigör gav användarna en rad viktiga förbättringar jämfört med tidigare Android OS, version 1.1, som övergått i februari 2009.

förbättringar

Den Cupcake frisättning innehöll ett antal förbättringar av användargränssnittet och prestanda. Användargränssnittet fick en allmän polska, inklusive animerade fönster övergångar. För prestanda, var kameran uppstart och bildtagning påskyndas, liksom förvärvet av GPS-platssignaler. Rullning för webbläsaren jämnades ut, och rullning för Gmail konversationslistor var påskyndas.

Funktioner

Flera nya funktioner infördes med lanseringen av Cupcake. Bland annat en på skärmen tangentbordet (som också skulle kunna ersättas med tredjeparts tangentbord), en mängd små systemverktyg som kallas widgets och möjlighet att spela in och spela upp video. Förbättrat stöd för Bluetooth, inklusive automatisk parning tillsattes också, liksom många uppdateringar av webbläsaren och kontaktlistan. Möjligheten att ladda upp videoklipp direkt till YouTube och foton till Picasa tillsattes också.

efterföljare

Cupcake var inte den senaste versionen av Android att släppas. Från och med offentliggörandet har tio ytterligare utsläpp gjorts. Dessa inkluderar version 1.6 (Donut), version 2.0 och 2.1 (Eclair), version 2.2 (Froyo), versionerna 2.3, 2.3.3 och 2.3.4 (Gingerbread), och version 3.0, 3.1, och 3.2 (Honeycomb). Från och med offentliggörandet, är Honeycomb den nuvarande Android OS, även om Android 4.0 tillkännagavs vid Googles I / O-konferensen. Android version 4.0 är preliminärt titeln "Ice Cream Sandwich."