Hur man ändrar bromsar på en Mazda 3

November 14

Hur man ändrar bromsar på en Mazda 3


Det finns nog inget fordon funktionen viktigare än bromssystemet. Korrekt underhåll av bromsarna, inklusive rätt nivå av bromsvätska och regelbundet byte av bromsbelägg, är nödvändig för att säkerställa funktion av bromsarna. Mazdas antiblockeringssystem i sina Mazda 3 sedaner och kombicoupé, är utformad för att överträffa de strängaste riktlinjer för säkerhet som fastställts av Insurance Institute for Highway Safety. För att bibehålla denna nivå av prestanda, har din bromsar ändras av en professionell mekaniker eller göra det själv för en bråkdel av kostnaden.

Instruktioner

1 Börjar att ta bort muttrarna på hjulen med sockeln sidan av däcket järn. Ta inte muttrarna helt off ännu.

2 Placera domkraften under ramen av Mazda, mellan hjulen. Lyft fordonet står plats jack under ramen och sänk Mazda på läktaren. En pallbock kommer att hålla fordonet, men två montrar kommer att garantera en säkrare plattform för ditt arbete.

3 Ta bort muttrarna och de två hjulen på den upplyfta sidan.

4 Ta bort bromsok bultar från båda bromsarna. Bultarna är placerade på utsidan av bromsoket vänd bort från dig och de färdas genom att den sida av bromsoket närmast dig. Använd en 17 mm hylsa och spärrskaft för att skruva skruvarna från sidan garderoben till ramen för Mazda 3.

5 Dra bromsok från rotorerna. Använd en skiftnyckel för att öppna bromsvätske avluftningsventilen hittades nära den övre bromsok bolt. Vrid ventilen två hela varv för att öppna den. Placera droppkar under bromsarna att fånga bromsvätska från ventilerna.

6 Skjut bromsbelägg från tjocklek sidor. Elektroderna hålls på bromsok av tunna metallklämmor. Om bromsarna är rostiga, tillämpa kedja smörjmedel eller WD-40 för att lossa greppet på rost. Om smörjmedlet inte på ett tillfredsställande sätt frigöra klippen, använd en skruvmejsel för att bända klippen från bromsoket.

7 Öppna bromsok kolvarna genom att tvinga dem plant mot bromsok sidorna. Använd en C-klämma eller skruvstäd-grip tång. Medan du öppnar kolvarna kommer bromsvätska som är i bromsoket skjutas ut ur avtappningsventilen och in i droppkar.

8 Skjut de nya kuddar på bromsarna bromsok.

9 Placera bromsok runt rotorerna och ersätta bultarna. Stäng avluftningsventilen med skiftnyckeln.

10 Sätt hjulen tillbaka på lug nut bultar. Skruva på muttrarna.

11 Ta bort domkraften och sänka Mazda till marken.

12 Tryck på bromspedalen för att återställa bromsvätska till bromsoket.

Tips

  • Efter att ha ändrat bromsbeläggen på ena sidan, upprepa steg för att ändra bromsarna på den motsatta sidan av fordonet.